Depanero
Depanero

Depanero, cea mai mare firmă de service electro-IT din România, estimează că va instala peste 11.000 de aparate de aer condiționat pe perioada verii, de 5 ori mai mult față de lunile aprilie-mai. Volumul total estimat de vânzări de aparate de aer condiționat în perioada aprilie-septembrie 2017 va ajunge la aproximativ 95.000, față de 80.000 în 2016.

Peste 90% din volumul total anual de vânzări de aparate de aer condiționat (AC) se comercializează în lunile iunie-septembrie. Depanero estimează că doar în luna iunie va efectua 4.900 de instalări. Un volum similar de instalări este preconizat și pentru luna iulie, cu 4.000 de instalări, în timp ce în luna august numărul va scădea la jumătate, fiind estimate 2.000 de instalări de aparate de aer condiționat.

Cu aceasta ocazie ne da cateva sfaturi generale pentru utilizarea aparatelor de aer condiționat în condiții optime:

  • Diferența de temperatură dintr-o cameră dotată cu aer condiționat și mediul de afară nu trebuie să depășească 10°C. Temperatura optimă este între 22 şi 25 de grade.
  • Pentru prelungirea duratei de viață a aparatului, în lunile mai și iunie apelați la specialiști pentru operațiuni periodice de întreținere. Curățarea componentelor interne ale aparatului de aer condiționat preîntâmpină dezvoltarea mucegaiurilor sau a bacteriilor.
  • Înlocuiți filtrul aparatului de aer condiţionat o dată pe an. Aparatele de aer condiționat care au filtrele murdare își reduc eficiența cu aproape 20%, însă consumul de energie este același.
  • Aerisiți încăperile în fiecare zi și curățați filtrele exterioare ale aparatului o dată la trei luni, pentru a preveni apariția bolilor respiratorii.
  • Dacă aparatul nu va fi folosit pentru o perioadă îndelungată de timp, scoateți ștecherul din priză (praful acumulat poate provoca incendii).
  • Curățați praful și murdăria de pe unitatea exterioară.