Tenda P200 Review Romana si Pareri

Internet la priza sau internet prin priza, in acest fel poate fi descris Tenda P200, una dintre cele mai recente solutii oferite de catre gigantul taiwanez in materie de adaptoare tip powerline. Practic Tenda P200 reprezinta cea mai buna metoda prin care poti contrui o retea completa de internet la tine acasa, fara a mai fi nevoie de intinzi cabluri dintr-o camera in alta.

Specificatii Tenda P200

  • Interfata: 1*10/100M(Ethernet Interface)
  • Frecventa: Powerline 2-30MHz
  • Dimensiuni: 53mm x 53mm x 27mm
  • Viteze: Poweline 200Mbps
  • Standard&Protocol: HomePlug AV IEEE 802.3,IEEE 802./3u

Tenda P200 Pret Romania

Tenda P200 poate fi gasit in oferta Altex.ro la un pret de 129 LEI(link achizitie).

Design si Conectivitate

In interiorul cutiei vei gasi doua dispozitive de dimensiuni mici, de 53 x 53 x 27mm, alaturi de doua cabluri tip ethernet, un CD(mai foloseste cineva CD-uri in 2021?) si un manual cu instructiuni. Cele doua adaptoare vin echipate cu cate un port RJ-45, un buton de Reset/Pair si cu trei simboluri dedicate pentru POWER, PLC și LAN. De asemenea, pe ambele parti ale device-ului pot fi regasite doua fante pentru aerisire.

Acoperire, viteze si Configurare

Foarte mare filosofie in aceste doua dispozitive nu prea exista, iar configurarea acestora este mai multe decat simpla. Practic unul dintre cele doua dispozitive va fi conectat la priza, iar prin el va fi introdus un cablul de tip WAN ce sa alimenteze reteaua cu internet. Mai apoi nu trebuie altceva sa faci decat sa conectezi celalalt device la o alta priza, pentru ca din el sa tragi un cablu de retea catre dispozitivul la care vrei sa aiba acces la internet prin fir, fie ca e un laptop, un televizor sau orice alt dispozitiv.

Avantajul principal in cazul in care ai un astfel de dispozitiv ar fi acela ca nu mai esti nevoit sa tragi diverse fire de intenet prin casa, de care sa te impiedici. Este recomandat, ca pentru o stabilitate cat mai buna si o viteza cat mai decenta, device-urile sa fie conectate direct la priza si nu la un prelungitor.

Eu unul am facut aceste teste conectand cel de-al doilea dispozitiv la consola PlayStation 5 si pot spune ca am obtinut viteze de descarcare bune ale jocurilor pe care le am in librarie.

Concluzii Tenda P200

Tenda P200 te scapa la propriu de fire si este din punctul meu de vedere o solutie mai mult decat perfecta pentru orice utilizator al unui apartament sau al unei case.