Stiri

Veniturile AMD Ryzen pentru PC-uri vor scădea cu 26% în 2022 din cauza succesului procesoarelor Intel de generația a 12-a, potrivit unui analist de piață

Veniturile obținute de AMD din procesoarele Ryzen pentru desktop-uri ar urma să scadă cu 26% în 2022, din cauza revenirii Intel pe acest segment datorită procesoarelor Alder Lake de generația a 12-a, relatează analistul Morgan Stanley.

Într-o analiză de piață recentă, Joseph Moore, analist de piață la Morgan Stanley, raportează că veniturile AMD pe piața PC-urilor în cadrul segmentului desktop, care cuprinde în principal procesoarele sale Ryzen, ar putea înregistra un declin major. Analistul prognozează că AMD ar putea înregistra un declin al veniturilor de 26% și există o mulțime de factori care au dus la această situație.

Nu numai că piața PC-urilor, în general, este în declin în 2022, dar un Intel reînviat, care a găsit succesul în CPU-urile sale Alder Lake de generația a 12-a, a oferit AMD o concurență acerbă în segmentul mainstream. Ca atare, se așteaptă ca veniturile AMD din procesoarele Ryzen să scadă cu 26% de la an la an. Compania va obține unele câștiguri începând cu sfârșitul acestui an, odată cu lansarea primelor sale produse Zen 4, și anume CPU-uri Ryzen 7000 și mai multe opțiuni pentru platforma AM4 de lungă durată. Astfel, se așteaptă ca în 2023 compania să înregistreze o scădere a veniturilor de pe piață de doar 2% și să vadă o perioadă relativ stabilă după aceea.

Moore se așteaptă ca AMD să vadă veniturile legate de PC-urile desktop să scadă cu 26% de la an la an în 2022 și cu 2% în 2023, și să piardă o parte din cota de piață din cauza succesului procesorului Alder Lake de la Intel pe piața jocurilor. Cu toate acestea, Moore a spus că AMD ar trebui să vadă „o relativă stabilitate după aceea”.

AMD nu a avut nicio opțiune mainstream pentru utilizatorii AM4 până după ce Intel a introdus procesoarele Alder Lake de a 12-a generație. Ca atare, au început încet, iar acest lucru ar fi putut să-i afecteze. Dar se pare că nici măcar producătorii de plăci de bază nu mai au speranțe în ceea ce privește piața PC-urilor în general și și-au redus proiecțiile pentru 2022. ASUS preconizează un total de 14 milioane de unități care vor fi livrate în 2022, în timp ce Gigabyte a proiectat 9,5 milioane de unități. Acesta este un contrast puternic față de cele 18 milioane și, respectiv, 13 milioane de unități pe care fiecare producător le-a livrat anul trecut.

Conform DigiTimes, ASUS se așteaptă ca vânzările de plăci de bază să scadă cu 24%, în timp ce Gigabyte se așteaptă la o scădere de 27% în 2022. Piața globală a plăcilor de bază va înregistra un declin de la 40 de milioane de unități la doar 30 de milioane. Este posibil ca piața să cunoască un mic impuls datorită lansării procesoarelor AMD Ryzen 7000 & Intel 13th Gen Desktop CPU în cursul acestui an, dar se așteaptă ca piața de bricolaj pentru PC să rămână într-o situație dezastruoasă până la sfârșitul anului 2023 din cauza inflației în creștere. Tabelul următor arată diferența dintre livrările de plăci de bază de-a lungul anilor 2019-2022.

Year Asus motherboards Gigabyte motherboards
2022 (projected) 14 million 9.5 million
2021 18 million 13 million
2020 NA 13 million
2019 16.4 million NA

Deși prețurile și oferta de diverse componente revin la normal, ar putea dura ceva timp până când piața își va reveni și până când consumatorii își vor reaprinde interesul pentru segmentul PC-urilor de birou.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: