Stiri

Vremea împiedică NASA să confirme lansarea rachetei lunare de marți

După ce la începutul acestei săptămâni au efectuat un test important pentru balansoarul sistemului de lansare spațială (SLS), oficialii Administrației Naționale Aeronautice și Spațiale (NASA) sunt nerăbdători să lanseze misiunea Artemis 1 săptămâna viitoare, dacă vremea o va permite. Oficialii agenției au împărtășit miercuri noutățile de la testul în cadrul căruia au încărcat racheta cu combustibil și oxidant pentru a testa o scurgere care a împiedicat decolarea într-o încercare de lansare la începutul acestei luni. Testul a fost un succes, iar inginerii NASA își păstrează speranța unei lansări marți. Cea mai mare îngrijorare în acest moment este reprezentată de constrângerile meteorologice, care ar putea determina agenția să întoarcă racheta în clădirea de asamblare dacă viteza vântului în zona înconjurătoare depășește anumite praguri.

Conversația, care a fost întreruptă din cauza unor probleme tehnice, a gravitat în jurul prognozelor meteo pentru marți și a naturii scurgerii cu care inginerii trebuiau să se confrunte încă miercuri. În momentul de față, echipele NASA speră că condițiile ar putea fi favorabile pentru decolarea de săptămâna viitoare; cu toate acestea, ele se vor întâlni din nou în cursul zilei de astăzi pentru a evalua în continuare condițiile meteo.

O prognoză meteo emisă de Forțele Spațiale în cursul zilei de astăzi a estimat la 80% probabilitatea încălcării constrângerilor meteorologice. O preocupare cheie pentru NASA este dacă va trebui să transporte racheta înapoi la clădirea de asamblare. Aceste mișcări sunt solicitante pentru vehicul și necesită timp, ceea ce limitează datele la care racheta poate fi lansată. Agenția spațială păstrează în prezent data de 2 octombrie ca încercare de lansare de rezervă, în cazul în care vremea se va dovedi nefavorabilă pentru ziua de marți.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: