Xiaomi Mi 11 Pro

Conform celui mai nou raport al celor de la Strategy Analytics, Xiaomi a depășit toți producătorii de telefoane mobile, cu o cotă de piață de 25%, în contextul în care livrările de smartphone-uri din Europa au înregistrat o creștere anuală puternică, de 14%, până la 50 de milioane de unități.

De asemenea, raportul mentioneaza faptul ca producatorul chinez a vandut in perioada aprilie-iulie, in Europa, peste 12.7 milioane de dispozitivie, iar cele mai multe cereri au fost din Rusia, Ucraina, Spania si respectiv Italia. In ceea ce priveste gamele vandute, acestea au fost seriile Mi si respectiv Redmi.

Pe del de-al doilea loc, cu o cota de piata de 24% se claseaza Samsung, reusind sa vanda in cel de-al doilea trimestru undeva la 12 milioane de telefoane mobile, avand o scadere de circa 7% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Locul trei este ocupat de Apple cu 9.6 milioane de dispozitive vandute, cota de piata fiind de 19.2%, iar cresterea ajungand la 15.7%. Următoarele doua locuri sunt ocupate de Oppo si realme cu 2.8 milioane si respectiv 1.9 milioane de telefoane vandute.