Android 11

Google a dezvelit in urma cu putin timp Android 11 Beta, cea mai noua versiune a propriului sistem de operare. Initial lansarea formala ar fi trebuit sa aiba loc pe data de 3 iunie, dar datorita revoltelor de strada, Google decisese sa amane evenimentul pentru o data ulterioara.

Se pune accent pe prioritate, mai precis pe notificarile primite de la oamenii dragi din viata noastra. Tot pe partea de notificari vedem o defalcare, astfel ca partea propriu-zisa de notificari din diversele aplicatii precum Facebook, Reddit, Twitter etc. nu mai este la comun cu notificarile din conversatii.

Pana acum tineretea apasata a butonului de power timp de 2-3 secunde ne oferea posibilitatea inchiderii sau restartarii telefon. De acum din aceasta zona vor putea fi controlate diversele device-uri smart din casa precum termostatul, becurile s.a.m.d si poate fi selectat foarte usor cardul prin care se poate fi platit prin Google Pay.

De asemenea, pe langa lucrurile mentionate mai sus, avem parte de o securitate sporita. Deocamdata Android 11 in varianta Beta este disponibil pentru smartphone-uri made in house precum Pixel 2, Pixel 3, Pixel 3a si Pixel 4. Lansarea variantei finale a software-ului va avea loc cel mai probabil prin luna septembrie-octombrie a acestui an.