AndroidSoftwareTehnologie

Android 12 ajunge in stadiul Beta si vine cu un nou design

Seara trecuta a avut loc o sesiune online a Google I/O 2021, unde gigantul american a prezentat varianta Beta a Android 12, ce aduce schimbari majore din punct de vedere al design-ului, noua intefata fiind denumita Material You. Este a doua schimbare drastica pe care o sufera sistemul de operare de la Android 5.0 Lollipop si pana in prezent, ce pune accentul pe culorile pastelate, ranuntandu-se practic la vechiul Material Design.

Daca vei ajunge sa ai pe telefon noul Android 12 va trebui sa stii ca intreaga schema de culori a sistemului se va schimba in functie de wallpaper-ul pe care il ai setat. De asemenea, panoul de control din zona de notificari a fost si el regandit, oferind patru setari rapide si control asupra anumitor aplicatii multimedia active.

Google a invatat mult de la Apple in ultima vreme, astfel ca widget-urile primesc odata cu Android 12 o noua forma, mult mai prietenoasa, ce se va baza pe coloristica pe care o are wallpaper-ul de pe ecran. Conform celor de la Google, noua versiune a sistemului de operare consuma cu circa 22% mai putine resurse hardware, iar animatiile au fost imbunatatite pentru a oferi o mai buna fluiditate intre aplicatii. Pe partea de Privacy trebuie sa stii faptul ca in coltul dreapta sus al ecranului vor fi afisate elementele accesate de anumite aplicatie, fie ca este vorba de camera foto, microfon s.a.m.d.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: