AplicatiiTehnologie

Aplicatia Google Pay este disponibila in Romania

Incepand de astazi, aplicatia Google Pay este disponibila spre descarcare in Romania. Lansarea aplicatiei are loc la aproximativ un an de zile de la lansarea serviciului Google Pay, care iti permite inrolarea de carduri din partea de setari a telefonului cu Android.

Disponibilă în prezent în peste 30 de țări în toată lumea, aplicația Google Pay oferă plăți sigure, beneficiind de o securitate construită pe mai multe niveluri.  De exemplu, când este utilizată pentru plata în magazin, către comerciant este trimis numărul de card virtual, nu cel real. Dacă telefonul este pierdut sau furat, deținătorul poate să-l blocheze sau să-l șteargă folosind funcția „Găsește-mi dispozitivul”. Astfel de funcționalități ajută la păstrarea în siguranță a informațiilor sensibile. 

Ce mai este interesant este faptul ca daca ai si un dispozitiv dotat cu sistemul de operare Wear OS si suport NFC, ai posibilitatea instalarii aplicatiei si acolo si inrolarii de carduri, putand astfel sa realizezi plati cu ceasul inteligent.

Aplicația Google Pay poate fi descărca de AICI.

Daca esti la ING si ai totodata un ceas cu Wear OS, asa cum am si eu de exemplu un Samsung Galaxy Watch 4, te vei lovi de o problema atunci cand va trebui sa adaugi cardul pe ceas, trebuind sa faci o autentificare sunand la call center-ul ING. Marea problema e ca nici oamenii de la Call Center nu stiu ce sa faca si vor trimite problema mai departe catre departamentul de IT… Sper totusi ca acest lucru sa se rezolve curand.

Un alt lucru pe care il recomand sa il faci prin intermediul aplicatiei Google Pay ar fi acela de a-ti adauga toate cardurile de loialitate, ca de exemplu Lidl, Kaufland, Carrefour etc, pentru a nu mai sta de fiecare data sa cauti aplicatia respectivului supermarket sau magazin.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: