iPad Pro 2020

Apple a lansat oficial ieri noi modele ale tabletelor iPad Pro, o versiune de 12.9 inch si o versiune de 11 inch.

In primul rand avem parte de un nou sistem de camere foto, imprumutat de la iPhone 11, astfel ca senzorul principal este de 12MP cu diafragma f/1.8, iar senzorul ultrawide este de 10MP cu diafragma f/2.4. Ambele camere sunt in stare sa filmeze 4K la 60fps.

Interesant este faptul ca Apple a introdus pe langa aceste camere si un scanner LiDAR, ce este de fapt un senzor de adancime ToF, ce va delimita distantele dintre obiecte. Senzorul va lucra in tandem cu cele doua camere foto pentru a măsura cu precizie adâncimea pentru tot felul de aplicații cu realitate augmentată.

Avem parte si de un nou chipset, un Apple A12Z Bionic, dotat cu 6 nuclee pentru CPU si cu 6 nuclee pentru GPU, ce vor sta mereu la o temperatura joasa datorita sistemul de racire imbunatatit. In ceea ce priveste spatiul de stocare, acesta poate fi de 256GB, 512GB sau chiar 1TB.

Odata cu cele mai noi tablete iPad, Apple a lansat si noua tastatura Magic Keyboard ce integreaza totodata si un trackpad. Suportul pentru trackpad va veni prin intermediul viitoarei actualizari iPadOS 13.4, incepand cu data de 24 martie. Interesant ca acest nou Magic Keyboard vine cu o balama rabatabila ce permite pozitionarea iPad-ului de pana la un unghi de 130 de grade.

Avem in continuare un sistem de sunet bazat pe 4 difuzoare si de cinci noi microfoane pentru a oferi o “experienta de studio” in diverse call-uri, inregistrari audio etc. In ceea ce priveste bateriile, modelul de 12.9 inch vine cu o baterie de 36.71 watt-ora, iar modelul de 11 inch cu o baterie de 28.65 watt-ora.

Pretul pentru noile modele iPad Pro pornesc de la 799$.