Apple Watch Series 4

Alaturi de noile iPhone-uri, Apple a lansat linia de smartwatch-uri Apple Watch Series 4. Este primul facelift major pe care il primeste ceasul Apple in acesti trei ani, de cand a fost lansata prima generatie.

Ecranul este de acum mai mare cu circa 30%, este rotunjit pe margini si este capabil sa afiseze mult mai multe informatii. De asemenea, odata cu noul display, fiecare parte UI a sistemului de operare watchOS 5 a fost regandita.

Include un procesor dual-core Apple S4 pe 64 bit, ce ofera o performanta de doua ori mai buna decat cea de pe modelele anterioare. Acest nou hardware de pe Apple Watch Series 4 permite sa detecteze caderile si sa declaneze automat un apel catre serviciile de urgenta in cazul in care persoana care a cazut ramane imobilizata pentru mai mult de un minut de dupa cadere.

Pe langa masurarea pulsului, noul smartwatch este capabil sa realizeze o electrocardiogramă(EKG), fiind astfel primul produs de pe piata destinat consumatorilor ce poate realiza acest lucru

Apple Watch Series 4 va fi disponibil in doua variante: una doar cu GPS la un pret de 399$ si una cu capabilitati LTE la un pret de 499$. Precomenzile vor putea fi realizate incepand cu data de 14 septembrie, iar livrarile vor fi realizate incepand cu data de 21 septembrie.