iPhone XS si iPhone XS Max eSIM Orange

Intr-un eveniment special din Teatrul Steve Jobs, denumit dupa parintele companiei din Cupertino, Apple si-a lansat oficial gama de telefoane pentru anul 2018-2019, aceasta fiind formata din iPhone XR, iPhone XS si iPhone XS Max.

iPhone XS si iPhone XS Max

iPhone XS are aceeasi dimensiune ca si modelul de anul trecut, de 5.8 inch, in timp ce XS Max vine cu un display gigantic de 6.5 inch. Datorita marginilor inexistente, modelul XS Max are dimensiunile chiar mai mici decat iPhone 8 Plus(review). Display-ul in ambele cazuri este unul de tip OLED, procesorul este unul nou de tip hexa-core Apple 12 Bionic, memoria RAM este de 4GB, iar variantele de stocare sunt de 64/256/512GB memorie interna.

Atat iPhone XS, cat si XS Max sunt construite in jurul unui cadru din otel inoxidabil, pe fata cat si pe spate regasim sticla, iar culorile in care vor fi disponibile sunt Space Grey, Silver si Gold. In continuare nu avem parte de jack pentru casti, de senzor de amprenta, dar un lucru pe care l-a precizat Apple a fost acela ca sistemul de deblocare faciala FaceID este mult mai rapid.

Sistemul de camere a ramas neschimbat, aceste fiind format din doi senzori de 12MP stabilizati optic, unul wide-angle cu diagragma f/1.8, iar altul telephoto cu diafragma f/2.4. Este capabil de zoom optic 2x, filmare 4K la 60 fps si de realizarea de fotografii de tip portret. Dupa realizarea unei fotografii de tip portret, utilizatorii au posibilitatea de a ajusta nivelul de blur din fotografie. De asemenea, ambele smartphone-uri vin cu certificare IP68, in ceea ce priveste rezistenta la apa, sunt dotate cu o camera de selfie de 7MP, cu diafragma f/2.2 si vin cu suport dual-SIM.

Preturile pentru XS pornesc de la 100$, in timp ce pentru XS Max de la 1100$.

iPhone XR

iPhone XR

iPhone XR vine ca si smartphone-urile de mai sus cu acelasi procesor, aceeasi memorie RAM, cu acelasi upgrade la nivel de componente interne, acelasi notch si FaceID. Dar care sunt diferentele?

In primul rand primim un display LCD, ce are o dimensiune de 6.1 inch si o rezolutie de 822 x 1,792 pixeli(nu vei putea urmari video-uri la rezolutie FULL HD). Daca am vorbi in continuare de display, am putea observa faptul ca marginile sunt usor mai groase fata de modelul XS si asta datorita display-ului LCD care nu poate fi indoit foarte mult.

De asemenea, iPhone XR vine cu o camera principala de 12MP, cu aceeasi deschidere f/1.8, stabilizata optic, ce este este capabila chiar si de fotografii de tip portret, in care poate fi editat nivelul de bokeh. Dar poate principala diferenta dintre XR si modelele XS, consta in gama de culori, astfel ca XR vine pe rosu, albastru, galben, portocaliu, negru si alb. Constructia este de fel este una premium, margini din aluminiu si sticla atat pe fata, cat si pe spate.

Pretul lui iPhone XR porneste de la 750$ pentru varianta cu 64GB.