Windows 7

Acum mai bine de un an si jumatate, se spunea ca in anul 2020, Microsoft va inceta de tot sa mai ofere actualizari pentru Windows 7. Se pare ca lucrurile vor sta partial asa, astfel ca din 2020 vor fi livrate actualizari de securitate doar contra-cost. 

Este doar o strategie prin care toti utilizatorii sa faca trecerea la Windows 10. Astfel ca după 14 ianuarie 2020, dacă PC-ul rulează Windows 7, vei avea trei optiuni:

  1. Ramai la Windows 7 fara sa mai beneficiezi de actualizari de securitate si sa ramai in pericol;
  2. Ramai la actualul sistem de operare si te angajezi sa platesti lunar o taxa pentru actualizarile de securitate;
  3. Faci trecerea la Windows 10;

Declaratie oficiala:

Microsoft s-a angajat să ofere 10 ani de asistență de produs pentru Windows 7 atunci când a fost lansat produsul, pe 22 octombrie 2009. Când se încheie această perioada de 10 ani, Microsoft va întrerupe suportul pentru Windows 7, ca să ne putem concentra investițiile în susținerea unor tehnologii mai noi și unor experiențe noi deosebite. Data exactă a sfârșitului perioadei de asistență pentru Windows 7 va fi 14 ianuarie 2020. După această dată, asistența tehnică și actualizările automate care ajută la protejarea PC-ului nu vor mai fi disponibile pentru produs. Microsoft recomandă cu tărie să treceți la Windows 10 înainte de ianuarie 2020, pentru a evita situațiile în care aveți nevoie de service sau de asistență care nu mai este disponibilă.