Stiri

Bitcoin este probabil să scadă și mai mult, deoarece sectorul Crypto este afectat de plafonul de îndatorare din SUA

Pe parcursul celei mai mari părți a perioadei de criză pe care universul activelor riscante a suferit-o anul trecut, taurii Bitcoin și-au pus speranțele într-o revenire pe scară largă a acțiunilor americane, care să le ofere o eliberare din purgatoriul pieței bear. Cu toate acestea, chiar dacă indicele Nasdaq 100 continuă să urce, stimulat de euforia legată de inteligența artificială care a captat imaginația investitorilor, Bitcoin rămâne mult în urmă. Pentru a agrava și mai mult situația, având în vedere că cea mai mare criptomonedă din lume în funcție de capitalizarea de piață a devenit acum un sac de box pentru factorii de decizie politică de la Washington DC, șansele unei corecții semnificative a prețului în jos au crescut semnificativ.

După cum se poate observa în fragmentul de mai sus, corelația dintre Bitcoin și indicele S&P 500 s-a prăbușit complet, doar aproximativ 20% din mișcările de preț ale primei criptomonede fiind explicate de mișcările corespunzătoare ale indicelui S&P 500. Pentru referință, în mai 2022, acest indicator se situa la un procent uriaș de 75 la sută.

În prezent, Bitcoin se află la media mobilă de 200. Acest indicator continuă să servească drept un nivel de suport/rezistență semnificativ pentru prima criptomonedă din lume.

Cu toate acestea, există tot mai multe semnale că un impuls descendent rămâne iminent. În primul rând, așa cum se arată în graficul de mai sus, RSI-ul zilnic al Bitcoin este ferm plasat în interiorul unui canal descendent.

În plus, potrivit Rekt Capital, Bitcoin a confirmat pe deplin nivelul de preț de 27.600 de dolari ca fiind o rezistență și este „poziționat pentru o scădere”. Analistul notează:

„Singurul lucru care lipsește în acest moment este volumul de vânzare pentru a determina o scădere mai mare.”

 

Acest volum de vânzare este acum probabil să apară ca urmare a șmecheriilor politice de la Washington DC. Ca o reîmprospătare, se așteaptă ca SUA să ajungă la așa-numita dată X la începutul lunii iunie, după care capacitatea Trezoreriei SUA de a asigura serviciul datoriei țării este posibil să fie afectată, cel puțin pentru o perioadă scurtă de timp. Pentru a evita amenințarea unei posibile situații de incapacitate de plată, legislatorii americani trebuie să majoreze plafonul legal al datoriei. Cu toate acestea, această legislație a devenit, în mod previzibil, un câmp de luptă pentru lupta politică, republicanii solicitând o reducere a cheltuielilor federale, în timp ce democrații doresc să crească taxele.

https://twitter.com/SkyNews/status/1660225824262434816?s=20

În plus, sectorul cripto, în general, și Bitcoin, în special, a devenit un subiect de dezbinare la Capitoliu, administrația Biden încercând să impună o taxă de consum de 30% pe minerii Bitcoin ca parte a procesului legislativ privind plafonul de îndatorare. Țineți cont de faptul că o astfel de mișcare ar paraliza probabil mineritul Bitcoin în SUA, unde firmele criptografice se resimt deja din cauza noii tendințe a SEC de a reglementa prin acțiuni de aplicare a legii.

Potrivit unui articol din WSJ, astăzi CME ar trebui să adauge noi contracte zilnice (0DTE) pentru opțiunile pe bitcoin. Ajustăm câteva lucruri și apoi putem începe. pic.twitter.com/UCEt52REQH

– (@AlessioUrban) 22 mai 2023

Între timp, într-o mișcare care probabil va crește volatilitatea Bitcoin, CME este gata să adauge un contract de opțiuni cu dată foarte scurtă sau 0DTE pentru cea mai mare criptomonedă din lume după capitalizarea de piață.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: