Stiri

Roblox o costă pe o mama 3.000 de dolari, deoarece un copil de zece ani a folosit cardul de credit pe App Store

O fetiță de 10 ani a cheltuit peste 3.000 de dolari în Roblox, fără ca mama ei să-și dea seama până când a fost prea târziu.

Georgina Munday, din Denbighshire, Țara Galilor, Marea Britanie, a văzut sute de tranzacții mici în aplicația bancară după ce fiica ei a schimbat parola de pe iPad-ul ei.

Munday i-a avertizat pe părinți să „fie vigilenți” în privința copiilor care folosesc achiziții în aplicație, după ce a văzut cum tranzacțiile se adună până la 2.500 de lire sterline (3100 de dolari). Fiica ei, care suferă de autism, a lipsit de la școală pentru o perioadă prelungită și folosea Roblox pentru a trece timpul.

Munday a declarat pentru BBC că inițial a crezut că contul ei a fost piratat. „Tocmai văzusem sute de tranzacții, aceste confirmări de plată, așa că apoi s-a instalat panica – „Doamne, pe al cui card este asta?””.

După ce a văzut factura uriașă, Munday a încercat să contacteze Apple și banca sa, dar ambele au refuzat rambursarea. Ea și-a dus apoi povestea la emisiunea You and Yours de la BBC Radio 4, care se concentrează pe sprijinirea consumatorilor aflați în situații dificile.

„A fost o perioadă cu adevărat stresantă. Nu lucrez în acest moment, am grijă de fiica mea. Ultimele câteva luni au fost destul de stresante, așa că poate că nu am fost cu ochii în patru. M-am gândit că va trebui să plătesc în rate în următorii ani.

„Am sunat la Tesco Bank și mi-au spus că nu pot face nimic pentru că este vorba despre fiica mea. Așa că am încercat din nou la Apple – ei doar mi-au citit termenii și condițiile lor. Așa că atunci am contactat BBC, You and Yours, programul pentru consumatori.”

În cele din urmă, Tesco Bank a fost de acord să ramburseze întreaga sumă.

Fiți atenți la achizițiile din aplicații
Plățile neautorizate reprezintă o preocupare reală pentru părinții copiilor mici, aplicațiile de pe App Store și jocurile devenind din ce în ce mai mult impulsionate de achizițiile în aplicație.

Apple spune clar că părinții și tutorii ar trebui să folosească Family Sharing pentru a solicita întotdeauna autorizarea achizițiilor și să nu dezvăluie parolele copiilor lor. Dar, uneori, acest lucru nu este întotdeauna posibil.

Roblox a declarat pentru BBC: „Roblox are o politică solidă pentru procesarea cererilor de rambursare în cazul în care este posibil să fi existat plăți neautorizate din contul unei persoane.

„Acest proces este detaliat în centrul nostru de ajutor aici.”

„Părinții au, de asemenea, acces la o suită de controale parentale care pot fi folosite pentru a determina cât de mult pot cheltui copiii lor și pentru a seta notificări de cheltuieli pentru a crește vizibilitatea asupra cheltuielilor copiilor lor pe Roblox.”

Așadar, nu uitați, păstrați-vă parolele departe de copiii dumneavoastră și, așa cum a învățat Georgina Munday pe calea cea grea, fiți vigilenți.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: