ANCOM - internet, telefonie, televiziune, portare, telefon, roaming

Timp de o saptamana am fost plecat in Grecia, mai precis pe Insula Thassos. Fiind pe feribot catre Thassos, dupa vreo 8-9 ore de condus din Bucuresti, am zis sa intru si eu pe internet si sa dau niste telefoane.

Sunt pe cartela PrePay Vodafone de cand ma stiu si am activata extraoptiunea de 6 euro, ce include urmatoarele beneficii: Nelimitat minute si SMS in retea, 6.000MB internet pe mobil, 200 de ce vrei tu si 200 de minute internationale pe mobil. Roaming-ul il aveam deja activat de mai bine de un an de zile.

Primul lucru pe care l-am facut prima data cand am pus pana pe telefon a fost sa intru pe internet, lucru care mergea foarte bine si fara probleme. Totodata am zis sa dau niste telefoane, surpriza mea fiind aceea ca pe oricine apelam, imediat apelul imi era retezat, prin afisarea mesajului „Apel Terminat”. Am zis in prima faza ca poate este de la mine vreo problema, la telefon, dar era ciudat ca internetul mergea. Am dat restart la telefon, m-am jucat cu selectarea retelei si nicio rezolvare.

Cand am ajuns la destinatie, am sunat de pe un telefon cu abonament la *222 si am intrebat despre problema mea, pe care o aveau totodata si alte doua persoane din familie care sunt pe cartela prepay cu extraoptiune de 5 euro. Se pare ca nu am fost conectati la retea, iar pentru a fi conectati si pentru a realiza apeluri, pentru a primi sau a da mesaje SMS trebuia sa achizitionam o oferta roaming speciala.

Anul trecut imediat dupa introducerea „Roam like at home” la data de 15 iunie, puteai folosi in continuare serviciile de la extraoptiune, doar ca acestea erau injumatatite din cate stiu, astfel ca daca aveai vreo 10GB de internet puteai folosi 5GB sau chiar mai putin.

Asadar daca sunteti pe cartela Vodafone si decideti sa plecati in strainate, activati-va inainte roaming-ul si o extraoptiune speciala in valoarea de 1/4/10/12/15 euro. In orice caz, mie unul nu mi se pare deloc corect si consider ca nu respecta serviciul introdus la nivel european anul trecut, „Roam like at home”.