Ce faci daca ai fost victima unui atac cibernetic

“Ce fac daca am fost victima unui atac cibernetic”, “Ce fac daca am fost hackuit” sau “Ce fac daca mi-a fost spart contul de pe aplicatia X” etc. sunt intrebari pe care si le pune fiecare persoana odata ce a avut parte de un atac cibernetic.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, condus de Alexandru Petrescu, a lansat oficial numarul de urgenta 1911, la care orice persoana(fizica sau juridica) sau institutie publica poate anunta incidentele de securitate cibernetica. De asemenea, acest serviciu mai are rolul de a oferi asistenta si consiliere pentru diagnosticare si remediere a problemelor.

Anual din cauza hackerilor se realizeaza la nivel global prejudicii de peste 400 de miliarde de euro. Proiectul a costat 1 milion de euro si a fost finantat prin intermediul fondurilor europene.

Numarul unic de urgenta 1911 este apelabil din toate retelele, iar conform CERT-RO sunt implicate in activitatea Call Center-ului 10 persoane(cu posibilitatea maririi numarului in cazul in care va fi nevoie).

Citeste si 50 de milioane de conturi de Facebook au fost compomise