nvidia Geforce RTX 2060

In cadrul unui eveniment special din Las Vegas de la CES 2019, NVIDIA a prezentat oficial placa video RTX 2060, ce vine cu suport pentru Ray Tracing.

Noua placa grafica prezentata de catre NVIDIA este cu circa 60% mai rapida generatia GTX 1060 si chiar mai puternica decat modelul GeForce GTX 1070 Ti. Vine echipata cu o memorie de 6GB GDDR6 si cu 240 de nuclee Tensor, avand o putere de procesare de deep learning de 52 de tereflopi, care îmbunătățesc performanțele de gaming printr-o caracteristică cunoscută sub numele de Deep Learning Super Sampling.

Singurul joc care din pacate suporta Ray Tracing este deocamdata Battlefield 5.

Placa video va fi disponibila spre vanzare atat in varianta Founders Edition, cat si in variantele stock-clocked și overclocked din fabrica incepand cu data de 15 ianuarie, pretul recomandat fiind de 1.699 LEI. De asemenea, pentru o perioada limitata cei care vor compara acest RTX 2060 sau un sistem dotat cu aceasta placa vor primi cadou jocul Battlefield 5 sau Anthem.

Declaratie oficiala:

 “Gaming-ul de generație următoare începe astăzi pentru milioane de gameri din toată lumea,” a declarat fondatorul si CEO-ul NVIDIA, Jensen Huang, care a prezentat RTX 2060 la începutul CES. “Gamerii care folosesc desktop-ul sunt exigenți, iar RTX 2060 setează un nou standard în acest sens – un preț competitiv, performanțe extraordinare și tehnologie Ray Tracing în timp real care diminuează diferențele dintre filme și jocuri. Este un moment de referință pentru gameri și pentru industria noastră.”