Cum fotografiaza Huawei P30 Pro

Orange Smartphone Tester este programul care imi permite timp de mai bine de 3 saptamani sa testez cel mai nou flagship, Huawei P30 Pro.

Poate fi achizitionat din oferta Orange.ro la un pret de 584,99 euro cu abonament Orange Me 45 sau la un pret de 839 euro fara abonament(link achizitie). De asemenea, cei care achizitioneaza orice telefon Huawei P30 / Huawei P30 Pro in perioada 3 aprilie – 15 mai, beneficiaza GRATUIT de asigurare Premium un an de zile(mai multe detalii AICI).

Exista si o oferta speciala de tip buy-back, astfel ca daca vii cu ai un telefon Huawei vechi, dar functional, primeste un voucher de 100€ la achizitionarea noului Huawei P30 Pro sau P30. Afla mai multe detalii pe
https://www.orange.ro/orange-care/buy-back/

Huawei P30 Pro vine echipat in total cu cinci camere foto, una dintre ele fiind amplasata pe fata de 32MP(diafragma f/2.0), iar celelalte patru pe spate. Sistemul cvadruplu de pe spatele lui Huawei P30 Pro este realizat in urmatorul fel:

  • wide angle de 40 MP cu o deschidere a diafragmei f/1.6 si stabilizata optic;
  • ultra wide angle de 20 MP cu o deschidere a diafragmă f/2.2;
  • telephoto de 8 MP stabilizata optic cu diafragma f/3.4;
  • Time-of-Flight (TOF) 3D;

Ce este interesant in cazul primei camere ar fi faptul ca spectrul nu este unul obisnuit de tip RGB, ci unul RYB(red-yellow-blue), pentru o mai mare luminozitate in imagini. As mai remarca in cazul acestei camere faptul ca rezolutia pe care este setata in aplicatie este de 10MP, pentru a permite realizarea de zoom(similar ca la Huawei Mate 20 Pro).

Cea de-a doua camera de pe Huawei P30 Pro este una cu unghi larg pentru surprinderea intr-o fotografie a cat mai multor detalii, iar cea de-a treia permite realizarea unui zoom optic 5x si unui zoom hybrid 10x(o combinatie intre optic si hybrid).

Ultima camera este una 3D si nu va face altceva decat sa masoare distanta pentru realizarea cat mai buna a fotografiilor de tip portret. De asemenea, as mai spune faptul ca telefonul permite realizarea unui zoom digital, chiar inspaimantator de mare, de 50x.

Primul set de fotografii a fost realizat la o ora dupa ce am primit Huawei P30 Pro la test, surprinzand cu zoom-ul o pisica de la blocul de vis-a-vis. Dupa cum se poate vedea fotografiile sunt luminoase, iar contrastul este reglat corect. Intre cele doua imagini, cea ultra wide angle si wide angle exista o diferenta doar in ceea ce priveste culoarea cerului, in prima fiind mult mai albastru. In cea de-a treia si a patra poza, realizate cu zoom optic 5x si respectiv zoom hybrid 10x se poate observa ca nivelul de detalii este foarte ridicat. In ultimele doua, unde este realizat zoom digital 30x si 50x se poate observa ca nivelul detalii incepe sa fie destul de scazut. In ciuda acestui fapt, fotografia este chiar foarte clara comparativ cu alte smartphone-uri de pe piata.

Al doilea set de fotografii a fost realizat dimineata pe la ora 7:30 in cadrul Politehnicii, obiectivul principal fiind cladirea Facultatii de Energetica pe care batea soarele. Aspecte pe care le-am remarcat in cel de-al doilea set:

  • intre primele doua fotografii exista aceeasi diferenta intre culoarea cerului;
  • culorile cladirii incep sa prinda o tenta calda si intunecata la realizarea de zoom digital, asa cum se poate vedea in ultimele doua fotografii realizate cu zoom 30x si 50x;

Cel de-al treilea set este dedicat fotografiei nocturne. Remarcam faptul ca prima fotografie este destul de intunecata, asta datorita faptului ca avem parte de o diafragma f/2.2 pe lentila ultra wide angle(similar ca la Galaxy S10 Plus). A doua fotografie, cea realizata cu lentila Wide Angle este perfecta si demna pentru un adevarat flagship, luminozitatea, contrastul si expunerea fiind echilibrate corect, iar zgomotul fiind la un nivel destul de scazut.

De asemenea, si fotografia realizata cu zoom optic 5x este destul de bogata in detalii, iar luminozitatea este ajustata corect. Pe de alta parte, la zoom-ul hybrid observam o distorsionare a culorilor cat si o intunecare destul de proeminenta a fotografiei. Nu am mai postat si fotografii cu zoom digital deoarece nivelul de zgomot incepe sa creasca destul de mult si efectiv nu se mai intelege nimic din fotografie.

Alte fotografii realizate cu Huawei P30 Pro: