Facebook
Facebook

Facebook continua sa se confrunte cu o multime de probleme legate de confidentialitate. Dupa scanadalul Cambridge Analytica care a iesit la lumina, o multime de oameni si-au sters conturile de Facebook realizand ca Messenger le-a colectat date despre apeluri si mesaje ani de zile.

Sase surse de incredere au declarat site-ului TechCrunch ca mesajele pe care le-au primit de la Mark Zuckerberk, CEO-ul Facebook, au disparut subit din inbox-urile lor. Este un lucru destul de important, deoarece utilizatorii normali ai retelei sociale nu au posibilitatea de a anula/sterge mesajele trimise, in afara de partea de Secret Conversation(unde mesajele pot avea un cronometru de expirare). Raportul a ridicat ingrijorarea cu privire la faptul ca Facebook manipuleaza foarte usor datele private.

Dupa articolul publicat de TechCrunch, Facebook a oferit urmatorul punct de vedere:

“Am discutat aceasta caracteristică de mai multe ori. Iar utilizatorii care folosesc functionalitatea de mesaje secrete din versiunea encriptata a Messenger au posibilitatea de a seta un cronometru pentru ca mesajele lor sa fie sterse automat. Vom face disponibila o caracteristică mai larga de stergere a mesajului. Aceasta poate dura ceva timp. Și pana cand aceasta funcție va fi gata, nu vom mai sterge mesajele directorilor. Ar fi trebuit sa facem acest lucru mai devreme – și ne pare rau că nu am facut-o”.

Posibil ca luna viitoare sa vedem aceasta functie de stergere permanenta a mesajelor implementata pe Messenger.