HTC Exodus 1

HTC Exodus 1 este primul smartphone de tip blockchain lansat compania taiwaneza, ce este disponibil la precomanda pe site-ul htcexodus.com, principala metoda de plata fiind Bitcoin sau Etherum. Perioada estimată de livrare este luna decembrie.

Exodus 1 se remarca in principal prin faptul ca vine cu o zona blocata, independenta de sistemul de operare Android 9 Pie, ce va pastra cheile datelor cripto. De asemenea, HTC a dezvoltat un sistem unic numit Social Key Recovery pentru cazul în care telefonul este pierdut sau furat sau cheile sunt uitate, iar la nevoie utilizatorul poate recăpăta cu succes accesul la fondurile sale.

O altă etapă în consolidarea tehnologiei va fi reprezentată de lansarea în curând de către HTC a unor API-uri care vor permite dezvoltatorilor terți să utilizeze hardware-ul Exodus 1 pentru a proteja cheile și pentru a semna tranzacții. API-ul pentru gestionarea cheilor Zion și portofelul SDK vor fi lansate pentru partenerii care au aceeași viziune – de a extinde ecosistemul blockchain și de a construi o bază de securitate și încredere.

Smartphone-ul vine cu un display de 6 inch QHD, cu un procesor Qualcomm Snapdragon 845 si o cu o baterie de 3.500 mAh. Vine cu certificare IP68, ceea ce ii garanteaza rezistenta la apa si praf si integreaza o cameră principală duală de 12MP+16MP cu zoom de înaltă calitate.

Pretul lui HTC Exodus 1 este de 0.15 BTC(Bitcoin) sau 4.78 ETH(Etherum).