HTC Exodus - detalii oficiale despre primul smartphone blockchain

In primul rand, inainte sa aflam cum sta treaba cu acest smartphone blockchain, trebuie sa stim ceea ce este un blockchain. Conform Wikipediaun blockchain este o listă de înregistrări (sau date) în continuă creștere, numite blocuri, care sunt legate și securizate cu ajutorul criptografiei. Ca structură de date, un blockchain este o listă simplu înlănțuită, în care legăturile între elemente se fac prin hash.

HTC, printr-un comunicat a anuntat oficial lansarea in trimestrul trei al acestui an, a primului smartphone de tip blockchain, denumit Exodus, ce va include si un portofel “cold storage”. De asemenea, HTC a încheiat parteneriate cu primul joc NFT din lume și cel mai popular din blockchain, Cryptokitties, pentru distribuirea exclusivă acestuia pe platforme mobile, prin intermediul anumitor dispozitive HTC, începând cu modelul HTC U12+.

Mai multe detalii nu se stiu despre smartphone, dar cel mai probabil vor avea pe leak-uri in perioada urmatoarel.

Declaratie oficiala:

“În noua eră a internetului, oamenii sunt, în general, mai conștienți de datele lor. Aceasta este oportunitatea perfectă să dăm utilizatorului puterea de a începe să-și stăpânească identitatea digitală. Exodus este un punct de plecare excelent, deoarece telefonul este cel mai personal dispozitiv, precum și locul unde-și au originea toate informațiile tale. Sunt încântat de oportunitatea de a decentraliza Internetul și a-i reface forma în folosul utilizatorului modern,” a declarat Phil Chen, Chief Crypto Officer al HTC.