Device-uriReview-uriTehnologieTelefoane

[Review] HTC U12 Plus

Pe finalul acestui an am avut ocazia sa testez flagship-ul HTC pe anul 2018, HTC U12 Plus. Un smartphone care puncteaza la destul de multe capitole, dar care are si cateva minusuri pe care le consider a fi destul de semnificative.

Specificatii 

  • display Super LCD6 de 6 inch, rezolutie 1440 x 2880 pixeli, aspect 18:9;
  • sistem de operare Android 8.0 Oreo;
  • procesor octa-core Snapdragon 845 (4×2.8 GHz Kryo 385 Gold & 4×1.7 GHz Kryo 385 Silver) ;
  • 6GB RAM si 64GB memorie interna, extensibila printr-un micro SD Card de pana la 512GB;
  • camera principala duala: 12MP( f/1.75, 1/2.55″, 1.4µm, OIS, dual pixel PDAF & laser AF, OIS) + 16MP(f/2.6, 1.0µm, zoom optic 2x, AF);
  • camera secundara duala:8 MP (f/2.0, 1/4″, 1.12µm)+ 8 MP (f/2.0, 1/4″, 1.12µm);
  • conectivitate: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot, Bluetooth 5.0, GPS cu A-GPS, Glonass, Galileo, BDS, NFC, USB Type C;
  • baterie de 3500 mAh;

Pret HTC U12 Plus

HTC U12 Plus poate fi gasit in oferta eMAG.ro la un pret de 3.468 LEI(link achizitie).

Puncte PRO

  • contructie premium;
  • bateria ofera o autonomie buna;
  • camera foto buna;

Puncte Contra

  • display-ul nu impresioneaza;
  • butoanele de volum si power ar fi trebuit sa fie unele clasice, nu cu senzor de presiune;

Ambalaj si Accesorii

in pachet pe langa telefonul, un incarcator de 5V~2A / 9V~1.7A / 12V~1.25A, cheia pentru lacasul nano-SIM, un cablu USB Type-C si o carcasa din plastic pentru spatele telefonului.

Design si Display

HTC U12 Plus merge destul de mult pe linia de design a terminalului lansat anul trecut, marginile fiind din metal, iar spatele fiind realizat din sticla, curbata destul de accentuat pe margini. Surprinzator se tine destul de bine si nu am avut probleme in a-mi aluneca din mana telefonul. Butoanele nu sunt unele clasice, ci unele cu senzori la presiunea aplicata. Nu pot spune decat ca sunt execrabile acest tip de butoane si nu fac altceva decat sa iti faca viata mai grea cu acest telefon. La cea mai mica apasare pe unul dintre butoane se va declansa actiunea respectiva butonului, adica de marire/micsoare a volumului sau de stingere/aprindere a ecranului. De asemenea, am mai avut probleme la capitolul screenshot, acest lucru realizandu-se apasand simultan pe butonul de power + butonul virtual de home timp de mai bine de o secunda. Rezultatul de cele mai multe ori era acela ca mi stingea ecranul telefonului si nu realizam screenshot-ul.

Sunetul este unul stereo si este oferit atat de catre difuzorul din partea de sus a ecranului, cat si de cel de la baza smartphone-ului, de langa portul USB Type-C. De asemenea, sunetul este cu mult peste ale altor telefoane precum Galaxy Note9(review), Mate 20 Pro(review) sau chiar LG G7(review), la capitolul calitate, bass si intensitate. HTC U12 Plus este impanzit de circa 5 microfoane, ce iti va oferi un sunet stereo in inregistrarile video pe care le vei realiza. Senzorul de amprenta are o pozitionare mai mult decat buna, pe spate chiar sub sistemul dual camera si deblocheaza telefonul destul de rapid.

Display-ul noului HTC U12 Plus este ok-ish, nu este nici spectaculos, dar nici dezamagitor. Este folosit un panou SuperLCD6 de 6 inch, ce are o rezolutie de 1440 x 2880 pixeli. Unghiurile de vizualizare sunt bune, luminozitatea nu este foarte ridicata, iar culorile nu sunt asa de vii precum cele oferite de un OLED.

Hardware si Conectivitate

La capitolul hardware, HTC U12 Plus este comun ca si celelalte smartphone-uri de tip flagship de pe piata, venind cu un procesor Snapdragon 845, 6GB memorie RAM si 64GB memorie interna, extensibila printr-un micro SD Card de pana la 512GB. In comparatie cu celelalte flagship-uri de pe piata, acesta mi s-a parut a fi mult mai snappy, asta datorita faptului ca ruleaza Android in varianta aproape stock, cu foarte mici modificari.

Rezultate benchmark-uri:

  • Antutu Benchmark: 265.914 puncte;
  • Geekbench 4: 2.424 puncte single-core si 8.855 puncte multi-core;

HTC U12 Plus sta bine si pe partea de conectivitate, pe router-ul wireless pe reteaua de 2.4GHz am obtinut viteze de descarcare de 86 Mbps si viteze de upload de 65.3 Mbps, iar pe reteaua de 5Ghz viteze de 330 Mbps si respectiv 473Mbps.

Camere foto

HTC U12 Plus puncteaza cu brio si la capitolul camera foto, unde avem parte in total de 4 camere, doua pe fata si doua pe spate. Sistemul de pe spate este alcatuit dintr-un senzor de 12MP cu diafragma f/1.75 si un senzor de 16MP cu diafragma f/2.6, ce realizarea de zoom optic 2x si de fotografii tip portret sau cu fundalul estompat.

Pozele sunt neasteptat de bune atat pe timp de luminozitate buna, cat si pe timp de luminozitate scazuta, iar focalizarea este rapida datorita tehnologiilor implementate la bord. Singurul defect pe care l-am sesizat, il reprezinta preprocesarea dinaintea realizarii unei fotografii.

Pe de alta parte, pe fata regasim doua camere de acelasi tip, de 12MP, ce iti vor permite realizarea de selfie-uri cu fundal estomat. Aici cred ca ar fi putut fi implementata doar o camera, fundalul estomat realizandu-se doar din software, asa cum se intampla si pe Galaxy S9/Pixel 3 de exemplu.

Poze realizate:

Video

Software

Din punct de vedere al software-ului, HTC U12 Plus ruleaza in prezent Android 8.0 Oreo in varianta aproape stock, cu foarte mici modificari si lucruri adaugate. As remarca faptul ca smartphone-ul vine dotat pe langa Google Assistant, cu asistentul Amazon Alexa, cat si cu HTC Sense Companion, ce ofera sugestii bazate pe actiunile si activitatile pe care le desfasori pe telefon.

Regasim intr-o varianta actualizata si functia Edge Sense, prin care poti interactiona cu anumite aplicatii sau functii ale telefonului prin diferite strangeri ale telefonului. Am remarcat si o functie foarte interesanta denumita smart rotate, astfel ca daca stai in pat de exemplu si inclini telefonul, imaginea nu se va roti.

Baterie si Autonomie

HTC U12 Plus integreaza o baterie de 3.500 mAh, ce mi-a oferit o autonomie medie in utilizare continua de 5 ore si 55 de minute SoT(10% baterie ramasa).

Regasim si incarcare rapida Quick Charge 3.0, astfel ca o incarcare 0-50% se va realiza in circa 35 de minute.

Verdict

HTC U12 Plus este la baza un smartphone bun, ce puncteaza la capitole precum constructie, camera foto si baterie, dar care are minusuri la capitolul display si in ceea ce priveste butoanele cu senzor de presiune.

Fotografii 

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: