Chiar daca pare a fi o teorie a consipiratie, nu inseamna ca nu poate fi adevarata. Posesorii de iPhone se plang deseori de faptul ca de-a lungul timpului, telefoanele lor devin din ce in ce mai incete odata cu fiecare actualizare iOS. 

Totusi se pare ca nu actualizarile incetinesc telefoanele, ci bateriile lor, care de-a lungul timpului acestea isi pierd din capacitate. Ce legatura are bateria cu performanta telefonului? Sistemul de operare este facut de asa natura astfel incat atunci cand bateria incepe sa isi piarda din capacitate de-a lungul timpului, viteza procesorului sa scada si ea pentru mentine o aceeasi durata de viata a bateriei ca la inceput cand era nou telefonul.

Exista o solutie chiar foarte simpla pentru a imbunatati performanta unui iPhone, schimbarea bateriei cu una noua. Acest lucru se pare ca a fost observat de un utilizator al Reddit, care a rulat un benchmark in Geckbench atat inainte de schimbarea bateriei, cat si unul dupa schimbare.

In primul test de dinante de schimbarea bateriei, telefonul obtinea un scor de 1.466 puncte single-core si 2.512 punct multi-core, iar dupa schimbare rezultatele aproape s-au dublat ajungand la 2526 puncte single-core si 4456 puncte multi-core.

Asadar daca observati ca dupa un an sau doi iPhone-ul vostru incepe sa se miste incet, schimbati-o bateria.