Xbox Series X

Microsoft a anuntat astazi noua de generatie de console de gaming, denumita Xbox Series X. Cunoscut inainte ca Project Scarlett, Xbox Series X este cea de-a patra consola lansata de catre compania americana, ce va fi disponibila spre vanzare incepand cu luna decembrie a anului viitor.

Dupa cum se poate vedea si in video, noua consola prezentata pe scena de la Game Awards arata mai mult ca un PC, design-ul fiind extrem de diferit comparativ cu generatiile trecute de console. Se pune foarte mare accent pe performanta, astfel ca Phil Spencer, seful diviziei Xbox, promite o putere de procesare mai eficienta si de patru ori mai mare decat cea de pe Xbox One X.

In cadrul evenimentului Microsoft a folosit consola pentru a dezvalui Hellblade 2, un joc de la Ninja Theory ce a fost folosit pentru dezvoltarea urmatoarei generatii de console. S-a dezvaluit design-ul, dar specificatiile sunt deocamdata unele vagi.

S-ar folosi un procesor custom de tip AMD realizat pe arhitectura Zen 2 si un GPU realizat pe arhitectura RDNA, asa cum sunt si placile video pentru PC-uri Radeon RX 5000.

Consola Xbox Series X ar fi capabila de randare constanta la rezolutie 4K 60 fps si in unele momente la 120 fps. De asemenea, consola ar fi capabila datorita puterii de procesare de 12 teraflops sa faca scalare la anumite jocuri la rezolutie 8K.

Mai multe titluri de jocuri vor fi anuntate in cadrul E3 2020, iar specificatiile exacte si pretul consolei vor aparea aproape de disponibilitatea oficiala din luna decembrie a anului viitor.