Monitor AOC 27V2Q Review Romana si Pareri

Timp de aproximativ trei saptamani am avut ocazia sa lucrez, sa scriu si chiar sa ma joc pe monitorul AOC 27V2Q, ce se remarca in principal prin design-ul minimalist, ecranul borderless si prin faptul ca este destinat in principal productivitatii.

Specificatii AOC 27V2Q

  • ecran IPS de 27 inch, aspect 16:9
  • rezolutie 1920 x 1080 pixeli;
  • timp de raspuns: 5ms;
  • rata de refresh: 75Hz;
  • Dimensiune cu suport: 609.9×464.3×200 mm ;
  • Greutate: 4.22 kg;
  • Interfata: 1x HDMI 1.4, 1x DisplayPort 1.2, 1x jack de 3.5mm

Ambalaj si Accesorii

In pachetul de aproximativ 6 kilograme regasim monitorul AOC 27V2Q, un cablu de alimentare, un transformator, un cablu DisplayPort, un cablu HDMI, un cablu audio si niste manuale cu intructiuni.

Design si Conectivitate

AOC 27V2Q este unul dintre cele mai „sexy” monitoare pe care l-am testat in ultima perioada, asta datorita design-ului minimalist si a ecranului frameless. Este un monitor destul de slim si usor, avand o grosime de doar 7.9mm si o greutate de 4.22 kg.

Design-ul de tip frameless al ecranului lui AOC 27V2Q in care marginile de sus, stanga si respectiv dreapta sunt aproape inextistente, permit crearea unui setup in care sa conectezi inca doua monitoare de acelasi tip, pentru a avea o experienta cat mai wide.

Citeste si review-ul lui Philips BDM3270 si a lui AOC AGON AG251FZ

Pentru a oferi monitorului o stabilitate cat mai buna, piciorul acestuia este realizat din aluminiu, iar baza este relativ mare si este realizata din policarbonat. Poate fi aplecat pe spate si in fata si nu poate fi din pacate rotit stanga-dreapta sau chiar aplecat stanga-dreapta. Un dezavantaj al monitorului ar fi acela ca nu dispune de difuzoare audio, astfel ca ca daca vei proiecta ceva prin Chromecast pe monitor, nu vei avea sunet.

Pe spatele monitorului regasim mufa de alimentare, un port DisplayPort de tip 1.2, un port de tip HDMI si un jack de 3.5mm.

Ecran, Calitatea imaginii si Tehnologii

AOC 27V2Q se prezinta cu panou IPS in format 16:9, ce are o dimensiune de 27 inch si o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli. Este un monitor axact in principal pe productivitate, asta insemnand ca timpul de raspuns si rata de refresh sunt destul de irelevante in acest context.

Am folosit acest monitor atat pe partea de productivitatea, editand fotografii in Photoshop, Lightroom, scriind articole pentru site, cat si pe partea de gaming, jucandu-ma CS:GO si Rocket League, dar cel mai bine monitorul si-a vazut utilitatea pe partea de productivitatea. Calitatea panoului este ireprosabila, ofera o gama larga de culori, o luminozitatea ridicata si un contrast reglat corect.

Putem realiza si setari ale luminozitatii, culorilor, contrast-ului cat si pentru OSD din meniul dedicat monitorului. In ceea ce priveste tehnologiile regasite, avem parte de modul Low Blue ce reduce nivelul de lumina albastra, in circa patru nivele in diferite situatii de vizualizare. De asemenea, avem parte de tehnologia AMD FreeSync, ce sincronizeaza monitorul cu placa grafica pentru ca frame-urile sa fie afisate in mod corect, fara tearing și stuttering.

Concluzii si Pret AOC 27V2Q

AOC 27V2Q il consider a fi cel mai echilibrat monitor axat pe productivitatea, ce vine cu un ecran frameless de 27 inch FULL HD si la un pret foarte bun de 845 LEI(link) in oferta evoMAG. Singurul lucru care nu mi-a placut in cazul acestui monitor a fost faptul ca nu integreaza difuzoare audio.

Fotografii