Nokia 2 - Specificatii, Detalii, Pret Romania, Fotografii

Nokia 2 este cel mai nou smartphone de tip low-end anuntat oficial de catre HMD Global, compania care deține licența exclusivă a brandului Nokia pentru telefoane şi tablete.

Telefonul este construit in jurul unui cadru din metal si vine cu un display LTPS LCD de 5 inch, ce are o rezolutie HD. Regasim un procesor Qualcomm Snapdragon 212, 1GB memorie RAM si 8GB memorie interna ce poate fi extinsa printr-un micro SD Card de pana la 128GB. Pe partea de camere, regasim principala de 8MP si una de selfie de 5MP.

Ruleaza Android 7.1.1 Nougat si integreaza o baterie de 4.100 mAh ce poate oferi o autonomie de pana la 2 zile. Pe partea de conectivitate avem Wi-Fi 802.11 b/g/n, Blueooth 4.1, GPS/AGPS/GLONASS/Beidou si Radio FM. Este capabil de viteze de descarcare pe 4G de pana la 150Mbps si de upload de pana la 50Mbps.

Nokia 2 va fi disponibil în variantele Pewter/Black, Pewter/White şi Copper/Black la un preţ global mediu de 99 euro.

Declaratie oficiala:

“Prin Nokia 2 am dorit să replicăm experienţa unică Android, pe care am livrat-o până acum, cu durata extinsă de viaţă a bateriei, pe care atât de mulţi fani o asociază şi o aşteaptă de la telefoanele Nokia. Ca să transformăm această dorinţă în realitate, fiecare componentă a terminalului Nokia 2 – de la ecran la baterie, de la chipset la designul sistemului – a fost construită ca să extragă cât mai puţină energie de la bateria dispozitivului, astfel încât fanii să se bucure de un telefon cu durată mare de funcţionare.”, Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Globa