Stiri

Pure Storage prezintă un monstruos SSD NVMe de capacitate de 300 TB

Pure Storage, producător de unități solid-state drive all-flash array (AFA) care se bazează pe tehnologia modulelor DirectFlash (DFM) a anunțat pentru site-ul Blocks & Files că plănuiește să lanseze primul SSD NVMe de 300 TB al companiei cândva între anii 2025 și 2026. Acest lucru continuă tendința pe care piața de stocare o vede prin adoptarea unor unități solid-state de dimensiuni mai mari care înlocuiesc unitățile de hard disk pentru a menține zone cruciale, cum ar fi centrele de date.

Alex McMullan, Chief Technology Officer al Pure Storage, a afișat foaia de parcurs pe care compania o va urma pentru DFM-uri și extinderea acestora în următorii trei ani.

Atingerea a 300 TB într-un SSD pare destul de radicală în comparație cu alți producători de soluții de stocare. Foaia de parcurs preconizată de Toshiba pentru următorii trei ani prevede ca firma să își sporească tehnologia MAS-MAMR și HAMR a unităților sale de stocare pentru a ajunge la 40 TB de capacitate.

Un alt jucător proeminent de pe piața de stocare, Seagate, intenționează să își sporească tehnologia HAMR pentru a ajunge la 50 TB până în 2025. Apoi, compania se așteaptă să ajungă la 100 TB până în 2030.

Pentru a pune în perspectivă planul Pure Storage de a accesa 300 TB în DFM, trebuie să ne uităm la ceea ce cuprinde tehnologia DFM. Un DFM de la Pure Storage conține cipuri NAND combinate cu sistemul de operare FlashArray și FlashBlade, denumit Purity, proprietate a companiei. Sistemul de operare poate oferi funcționalitatea controlerului flash în întregul sistem, în loc de o singură secțiune. În prezent, FlashBlade//E are o capacitate de 1,92 PBs. Odată ce compania va ajunge la capacități SSD de 300 TB, același FlashBlade//E ar putea atinge 12 PB.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: