AndroidSoftwareTehnologie

Samsung ar putea renunta la sistemul de operare Tizen pentru Android Wear OS

Se pare ca Samsung are in plan revenirea la sistemul de operare Android Wear OS pentru viitoarele ceasuri inteligente, inlocuind practic sistemul de operare proprietar Tizen. Nu este pentru prima data cand auzim o astfel de stire, in urma cu doi ani Evan Blass relata faptul ca angajatii Samsung testeaza un ceas dotat cu Wear OS.

In orice caz, aceasta trecere la Wear OS ar fi un pic ciudata in conditiile in care Tizen, cat si aplicatiile proprietare sunt in stransa legatura cu tot ce inseamna ecosistemul Samsung. De asemenea, nu as ezita sa zic ca sistemul de operare Samsung este mult mai bogat in functii comparativ cu cel al companiei americane.

Pe de alta parte, probabil ca Google incearca sa coopteze Samsung in aceasta ecuatie ce include Wear OS pentru a resuscita sistemul de operare care din pacate este cam lipsit de jucatorii mari din tehnologie. In prezent principalele companii care folosesc Wear OS sunt Fossil, Suunto, Skagen si Mobvoi. Ultimul ceas lansat de catre Samsung cu sistemul de operare Google a fost in 2014, aceasta fiind Samsung Gear Live. 

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: