Samsung Cj791
Samsung Cj791

In cadrul primului eveniment de tehnologie din acest an, CES 2018, Samsung Electronics va prezenta primul monitor curbat QLED cu tehnologia Thunderbolt 3, denumit Samsung CJ791.

Monitorul vine cu un panou curbat de tip QLED, ce are o dimensiune de 34 de inch, un aspect 21:9 si o rezolutie ultra-wide de 3440×1440, ce oferă o densitate a pixelilor de 2,5 ori mai mare decât a ecranelor full HD. Profesioniștii pot vedea astfel fișiere mari, documente și tabele de date într-un format mai ușor de vizualizat fără a fi nevoie să dea scroll sau zoom.

Asa cum am zis si mai sus, monitorul CJ791 vine cu tehnologia Thunderbolt 3, ce oferă o viteză de transfer al datelor de până la 40 Gb/s – de aproape patru ori mai mare decât a standardului USB, permițând utilizatorilor să se conecteze la un întreg ecosistem, la monitoare și dispozitive periferice, inclusiv Mac-uri, laptopuri tip conector USB-C și alte accesorii pentru desktop, cum ar fi memorii de stocare sau carduri grafice externe. Interfața Thunderbolt 3 permite monitorului să ofere o putere de încărcare de până la 85 de wați.