Device-uriTehnologie

Samsung DeX sau cum sa-ti transformi smartphone-ul intr-un PC

Odata cu Galaxy S8 si Galaxy S8+, Samsung a prezentat si dock station-ul Samsung DeX creat pentru îmbunătățirea productivității profesioniștilor din zona de mobile, reducând nevoia de dispozitive multiple. 

Printre principalele avantaje al acestui dispozitiv ar fi experienta de utilizare foarte similara cu cea de pe un laptop/PC si numarul extrem de mare de aplicatii disponibile atat prin Google Play Store, cat si prin Galaxy Apps. Colaborările principale cu Microsoft și Adobe asigură compatibilitatea Samsung DeX cu Microsoft Office și aplicații mobile Adobe, precum Adobe Acrobat Reader și Lightroom Mobile, permițând o funcționalitate asemănătoare desktop-ului și o interfață de utilizator indisponibilă până în momentul prezent pe un dispozitiv mobil.  De asemenea, utilizatorii care vor sa foloseasca pachetul Microsoft Office vor avea nevoie de un abonament Office 365.

Realizarea setup-ului:

  • se introduce smartphone-ul Galaxy S8/S8+ in dock station;
  • se conecteaza dock station-ul printr-un cablu HDMI la un monitor/televizor;
  • se alimenteaza prin cablu USB Type-C;
  • se conecteaza la dock station o tastatura si un mouse;

”Smartphone-ul este cel mai important dispozitiv pe care îl folosim în business, iar prin utilizarea noii stații DeX, acesta poate lucra mai eficient. Am dezvoltat Samsung DeX special pentru profesionistul mobil, pentru a-i  putea oferi o experiență flexibilă și convenabilă de tip desktop. Cu Samsung DeX, utilizatorii din cadrul companiilor pot fi asigurați că dispozitivul lor mobil și datele utilizate sunt protejate prin platforma de securitate Samsung Knox, care este inclusă în smatphone-ul lor. Samsung DeX redefinește limitele productivității”, a declarat Lavinia Sărățeanu, Product Manager în cadrul diviziei Telecom a Samsung Electronics România.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: