Device-uriTehnologieTelefoane

Samsung dezvaluie de ce a explodat Galaxy Note7

Dupa lungi speculatii si zvonuri, Samsung a dezvaluit oficial de ce au explodat smartphone-urile Galaxy Note 7. Ancheta a fost realizata de 700 de persoane, ce au testat peste 200.000 de smartphone-uri si peste 30.000 de baterii.

Pentru inceput aflam faptul ca s-au vandut in total 3 milioane de dispozitive, din care 96% dintre ele au fost returnate. Interesant este ca atat primele modele Galaxy Note7, cat si cele inlocuite ulterior au avut probleme la capitolul baterie. Dupa cum bine stiti, utilizatorii acestui smartphone puteau alege daca vor sa isi primeasca banii inapoi sau daca voiau sa primeasca un Galaxy S7 Edge (review-ul aici) + diferenta de bani.

In cazul bateriilor A, adica ale primelor modele Galaxy Note7, se pare ca acestea au explodat din cauza faptului că electrozii negativi erau curbati in coltul din dreapta sus, ajungand astfel sa se realizeze scurtcircuite si mai apoi explozia dispozitivului. In cazul dispozitivelor inlocuite, ale celor cu bateria B, un strat de electrozi pozitivi penetra banda de izolare si intra in contact cu electrozii negativ, ducand din nou la explozie.

In viitor toate bateriile telefoanelor vor trece prin 8 teste amanuntite pentru prevenirea situatiilor similare.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: