Device-uriTehnologie

Samsung fabrica chipurile Snapdragon 820

Samsung a anuntat oficial faptul ca a inceput sa produca chipuri pe a doua generatie a procesului de 14nm FinFET. Conform companiei Coreene, alaturi de chipurile Exynos sunt fabricate si chipuri Snapdragon 820, folosind tehnologia de 14nm.

Suntem încântați să încem producția de vârf a celei de-a doua generatii a procesului de 14nm FinFET, care oferă un nivel inalt de performanta si eficienta energetica. Samsung va continua să ofere procese derivate ale tehnologiei sale avansate 14nm FinFET pentru a-si menține poziția de lider tehnologic.Charlie Bae, Executive Vice Presedinte de Vanzari si Marketing, System LSI Business, Samsung Electronics

Cel mai probabil chipul Exynos 8890, ce foloseste a doua generatie a procesului pe 14nm, va fi folosit de catre Samsung pe viitoarele smartphone-uri Samsung Galaxy S7. Prima generatie a procesului de 14nm FinFET a fost folosit pentru producerea chipurilor Apple A9, cat si pentru fabricarea cipurilor Exynos 7420, care alimenteaza smartphone-uri precum Galaxy S6, S6 Edge, S6 edge+ si Galaxy Note 5.

 

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: