SoftwareTehnologieWindows

Noile procesoare vor fi compatibile doar cu Windows 10

Intr-o postare de pe blogul oficial, Microsoft a anuntat oficial faptul ca sistemele de operare Windows 7 si Windows 8.1, nu vor fi actualizate pentru a fi compatibile cu viitoarele procesoare Intel, AMD si Qualcomm, precum Intel Kaby Lake, AMD Bristol Ridge si respectiv Qualcomm 8996.

Acesta schimbare de politica va ajuta atat marile compani care produc procesoare, cat si compania Microsoft deoarece isi va putea pune noul sistem pe cat mai multe PC-uri.

Oricum, utilizatorii celor două sisteme de operare nu vor trebui să își facă griji pentru ca Windows 7 va mai primi în continuare actualizări până pe data de 14 ianuarie 2020, iar Windows 8.1 până pe data de 10 ianuarie 2023.

In orice caz, asistam la o campania foarte agresiva a celor de la Microsoft pentru implementarea pe cat mai multe PC-uri a sistemului de operare Windows 10, ce a fost lansat acum jumatate de an. In prezent, Windows 10 este instalat pe mai mult de 200 de milioane de PC-uri si are un procent de distributie de aproape 10%, comparativ cu Windows 7, care are un procent de aproximativ 56%.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: