Device-uriTehnologie

Samsung lanseaza SSD-ul portabil T3

Samsung a anunțat SSD-ul portabil T3, un dispozitiv SSD extern, de dimensiuni reduse, ce oferă o capacitate de stocare multi-terabyte. Dezvoltat cu tehnologiile Samsung Vertical NAND (V-NAND) și SSD TurboWrite, noul T3 aduce performanțe ridicate, permițând utilizatorilor, creatorilor de conținut și profesioniștilor din segmentul de business să transfere rapid și ușor conținut multimedia de mari dimensiuni între dispozitive.

„După lansarea de succes a modelului SSD portabil T1 în 2015, am adus îmbunătățiri semnificative pentru T3 ținând cont de feedback-ul și nevoile utilizatorilor noștri, printre care se numără cu precădere creatori de conținut și profesioniști din zona de business”, spune Un-Soo Kim, vicepreședinte senior Brand Product Marketing, Memory Business în cadrul Samsung Electronics. „Astfel, T3 oferă performanța, capacitatea de stocare și durabilitatea așteptate de la un asemenea dispozitiv adaptat stilului de viață modern care implică multă mobilitate, fără însă a compromite design-ul și securitatea. Este noua unitate externă de stocare pe care utilizatorii se pot baza în orice situație și în orice condiții.”

Reprezentând un important pas înainte pentru segmentul dispozitivelor externe de stocare, SSD-urile reprezintă soluții versatile și de încredere. Samsung își consolidează poziția de lider prin lansarea noului SSD T3 în variantele cu capacitate de stocare de 2 TB, 1 TB, 500 GB și 250 GB.

Stocare externă și un nou nivel de performanță
Odată cu dezvoltarea conținutului 4K, utilizatorii apelează din ce în ce mai des la soluții externe de stocare, căutând însă transfer rapid de date și capacitate mare de stocare pe mai multe dispozitive. T3 răspunde acestor necesități, permițând viteze de transfer foarte rapide cu ajutorul citirii secvențiale și vitezelor de scriere de până la 450 MB/s prin interfața USB 3.1, care este de până la patru ori mai rapidă comparativ cu soluțiile alternative de HDD extern*.

Rezistență și mobilitate pentru cei mereu în mișcare
Creat special pentru un stil de viață modern, SSD-ul portabil T3 este compact, ușor și rezistent. Acesta are dimensiuni mai reduse decât o carte de vizită și cântărește aproximativ 50 de grame, permițând astfel utilizatorilor să transporte volume mari de date oriunde.

Spre deosebire de HDD-urile externe, SSD-urile nu au componente mobile, astfel că T3 este mult mai bine protejat împotriva deteriorării sau a pierderilor de date care ar putea fi cauzate de lovituri sau alte șocuri mecanice. Cu o carcasă de metal și un cadru intern rezistente la șocuri, T3 poate suporta forțe de până la 1.500 G și rezistă atunci când este scăpat de la o distanță de până la doi metri. T3 este protejat împotriva supraîncălzirii prin tehnologia Thermal Guard și dispune de o garanție de trei ani.

Compatibilitate și securitate
Dispunând de un USB 3.1 de tip C, noul T3 este compatibil cu o serie extinsă de dispozitive, incluzând cele mai noi tablete și smartphone-uri Android sau computere cu sistem de operare Windows sau Mac. Utilizatorii pot trimite date de la T3 către un computer sau invers, pot accesa conținut disponibil pe T3 prin intermediul dispozitivelor mobile sau pot vizualiza conținutul disponibil pe unitatea de stocare direct pe ecranul televizorului. T3 folosește sistemul exFAT, ce are o compatibilitate ridicată, astfel încât să asigure o experiență plăcută de utilizare. Totodată, T3 introduce noua aplicație mobilă Samsung Portable SSD Android care permite schimbarea parolelor și verificarea capacității de stocare disponibile.

SSD-ul are un process simplu de instalare și setare a parolei. Acesta este echipat cu standardul de criptare AES de 256 de biți, pentru un nivel ridicat de securitate pe dispozitive Windows, Mac și Android. În cazul în care dispozitivul este pierdut sau furat, datele stocate pe acesta nu pot fi accesate.

SSD-ul portabil Samsung T3 va fi lansat în februarie anul acesta în SUA, China, Coreea și pe anumite piețe din Europa, inclusiv Romania.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: