Sony Xperia XZ2 Premium - Specificatii si Detalii

Acum doua zile, Sony a anuntat oficial noul smartphone Xperia XZ2 Premium. Noul flagship al companiei japoneze se remarca in special prin noul limbaj de design si prin faptul ca vine echipat cu un display 4K HDR si cu un sistem dual de camere foto. 

Sony Xperia XZ2 Premium se prezinta cu un display TRILUMINOS de 5.8 inch, ce are o rezolutie de 2160 x 3840 pixeli si un aspect stadard 16:9. Regasim acelasi limbaj de design folosit si pe celalte doua modele Sony, Xperia XZ2 si Xperia XZ2 Compact, folosindu-se sticla atat pe fata, cat si pe spate si un cadru din metal. Senzorul de amprenta este pozitionat pe spate, chiar sub sistemul dual de camere.

In ceea ce priveste sistemul dual de camere, regasim un senzor principal color de 19 MP 1/2.3” Exmor RS cu diafragma f/1.8 si dimensiune a pixelului de 1.22μm si un senzor secundar monocrom tot de 12MP, ce are o diafragma impresionanta de f/1.6 si o dimensiune a pixelului de 1.55μm. Senzorul secundar lucreaza in tandem cu senzorul principal pentru a obtine imagini de cea mai buna calitate. In trimestul trei al acestui an, Sony va da posibilitatea utilizatorilor sa foloseasca doar senzorul monocrom si de asemenea sa realizeze fotografii cu background estompat. Ce mai este impresionant la acest sistem de camere este faptul ca poate realiza fotografii cu un ISO de 51.200 si video-uri cu ISO de 12.800.

Camera de selfie este de 13MP, poate filma de pana la o rezolutie FULL HD, iar ISO-ul poate sa ajunga de pana la o valoare de 3200. Sub capota telefonui regasim un procesor Qualcomm Snapdragon 845, 6GB RAM si o baterie de 3.450 mAh ce suporta incarcare rapida Quick Charge 3.0. Si da, nici Xperia XZ2 Premium nu vine cu jack de 3.5mm.

Sony Xperia XZ2 Premium va fi disponibil din aceasta vara in variantele de culoare Chrome Black si Chrome Silver.