Sony Xperia XZ2 si X2 Compact - Detalii, Specificatii, Pret

Xperia XZ2 si XZ2 Compact sunt cele mai noi flagship-uri lansate de catre Sony in cadrul unui eveniment de la MWC 2018. Sunt primele terminale Sony ce vin cu display-uri 18:9 si primele telefoane ce abordeaza un nou look.

Diferentele dintre cele doua telefoane tin strict de dimensiunea ecranului, de capacitatea bateriei si de design-ul spatelui. Atat Xperia XZ2, cat si XZ2 Compact sunt construite in jurul unui cadru din metal, cel mare vine cu sticla pe spate, iar cel mic are pe spate policarbonat.

Sub capota regasim un procesor de tip octa-core Qualcomm Snapdragon 845, un accelerator grafic Adreno 630, 4GB RAM si 64GB memorie interna extensbila printr-un micro SD Card de pana la 400GB.

De asmenea, pe ambele terminale primim o camera principala de 19MP, diafragma f/2.0, stabilizare optica bazata pe giroscop, laser autofocus si LED Flash si o camera de selfie de 5MP cu deschidere f/2.2 si filmare FULL HD.

De asemenea, ambele telefoane vin cu difuzoare stereo si cu certificari IP65 si IP68 cu privire la rezistenta la apa si praf. In ceea ce priveste bateriile, cel mare vine dotat cu o camera de 3.180 mAh, iar cel mic cu o camera de 2.870 mAh.

Xperia XZ2 și XZ2 Compact sunt disponibile începând cu luna martie 2018 și ambele vor fi prevăzute cu Android 8.0 Oreo.