Inteligenta Artificiala - AI

Acum doua saptamani am participat la primul summit local dedicat in intregime Inteligentei Artificiale, AI Summit Romania 2018, organizat oficial de catre Huawei Romania. In cadrul evenimentului au fost dezbatute si prezentate domeniile in care este aplicata inteligenta artificiala, cat si problemele pe care le poate crea.

A fost prezentata si o cercetare, realizata pe un esantion destul de mic de 300 de persoane, din mediul urban, cu varste cuprinse intre 24 si 45 de ani. Cercetarea releva faptul ca 88% au auzit de Inteligenta Artificiala, iar dintre cei care au auzit de aceasta tehnologie: 88% o asociază cu roboții, 64% cu Hardware/Software, 63% cu automobilele, 60% cu medicina și 51% cu industria militară.

Printre cele mai cautate atribute la un smartphone care integreaza AI sunt:

  1. Sa tina mult bateria – 82%;
  2. Sa aiba memorie interna mare – 74%;
  3. Sa poata naviga mai usor in meniu;
  4. Sa aiba camera foto performanta;
  5. Sa se incarce repede bateria;

Mai mult, jumătate dintre românii care au auzit de Inteligența Artificială intenționează să își achiziționeze un smartphone cu tehnologii AI în următoarele 24 luni.

Declaratie oficiala:

“Am fost surprinși și totodată bucuroși să vedem că românii sunt deschiși spre noile tehnologii, ba mai mult le așteaptă și și le doresc de la companiile în care au încredere, așa cum este și Huawei. Misiunea noastră este să le oferim consumatorilor inovații pentru o viață mai bună, iar tehnologiile AI integrate în Huawei P20 Pro fac deja asta, îmbunătățind considerabil atât durata de viață a bateriei, cât și performanțele foto de care utilizatorii se pot bucura.“ a declarat Alexandra Răuț, Brand Manager Huawei România.