Acum o luna am fost plecat intr-o vacanta de 7 zile pe insula Thassos – Grecia, mai precis de pe data de 17 iunie pana pe data de 24 iunie, o vacanta bine meritata dupa un an universitar destul de obositor.

Traseu Bucuresti – Thassos 2018

Am plecat din Bucuresti undeva pe la ora 3:20 dimineata si am ajuns la destinatie undeva pe la ora 12-13. Pana la granita cu Bulgaria sunt undeva la 60km, pe care ii parcurgi in circa o ora si un pic.

Drumul prin Bulgaria este extrem de lung, obositor si foarte prost. In schimb cand intri in Grecia dai imediat dupa cativa kilometri de autostrada, putand sa mergi constant cu 130 km/h. De asemenea, pentru trecerea podului Giurgiu-Ruse, taxa a fost de 13 LEI. Imediat dupa intrarea in Bulgaria, recomand sa aveti grija la politie, nu sa faceti exces de viteza, iar toti pasagerii sa poarte centurile de siguranta.

Pret Feribot Thasos – Keramoti 2018

Plecarea cu feribotul se poate realiza atat din Keramoti cat si din Kavala, noi am ales prima varianta. Pentru o masina cu 5 locuri, un hatchback, pretul a fost de 18 euro, iar pretul pentru fiecare persoana a fost de 4 euro.

Plecarile se realizeaza din jumatate in jumate de ora, iar calatoria dureaza undeva intre 35-45 de minute. Dupa achizitia biletelor speciale, in masina ramane doar soferul care este ghidat de catre angajatii feribotului pe feribot. Se intra cu fata si se iese tot cu fata, deci nu trebuie facute alte manevre. De asemenea, recomand aceasta ruta Ketamoti – Limenas, decat Kavala – Prinos, datorita timpului mult mai mic, pe a doua ruta durata calatoriei fiind de circa o ora si jumatate.

Despre Hotelul Sentido Thassos Imperial

Vacanta oarecum a fost planificata din scurt, dupa ce am primit o recomandare pe Booking in Grecia la Hotelul de 4 stele Sentido Thassos Imperial. Pretul pentru 4 persoane pentru 7 nopti a fost de 511 euro~2.381 LEI, adica de 85 LEI/noapte/persoana, un pret pe care nu il vei gasi niciodata la vreun hotel de 4 stele de pe litoralul romanesc.

Reducere 15$ Booking.com(link)

Hotelul era pozitionat in regiunea Skala Rachoniou, la circa 9km de portul Thassos, chiar langa plaja, unde am avut parte de facilitati precum: piscina, spa si centru wellness, sala de fitness, parcare gratuita, acces imediat la plaja, Wi-Fi gratuit si bar.

Plaja era mare, la fiecare umbrela de stuf erau doua sezlonguri, iar distanta dintre doua stufuri era de 2/3 metri. Preturile de la bar erau decente, o apa 1.5 euro, un fresh de portocale 3.5 euro si un frappe 4 euro parca.

Plaja Thassos - Grecia 2018

Obiective Turistice

Marble Beach(Plaja de Marmura), Manastirea Sf. Arhanghel Mihail, Manastirea Sf. Pantelimon, orasul Limenaria, portul Thassos si portul Limenas sunt printre principalele obiective turistice pe care le-am vizitat. As mai recoamnda de vizitat Paradise Beach, statiunea Alyki si piscina naturala Giola.

Marble Beach - Thassos 2018

Concluzii

Daca vrei intr-adevar sa te relaxezi la plaja, nu te duce la noi, calitatea serviciilor este execrabila, iar preturile sunt imense. Iesi din tara daca vrei la plaja, du-te in Bulgaria, in Grecia sau oriunde in alta parte, iti spun din propria experienta ca nu vrei regreta o iesire in strainatate.