AndroidAplicatiiTehnologie

15 ani de Google Maps

Pe data de 8 februarie 2005, Google lansa prima versiune a Google Maps, o solutie inteligenta prin care oamenii renuntau treptat la hartile clasice in detrimentul celor online. Cu ocazia implinirii a 15 ani de existenta, Google Maps are o noua infatisare grafica, un nou icon si multe alte lucruri.

Elementul cheie care s-a schimbat în identitatea vizuală a Google Maps este pin-ul – acel indicator grafic ce indică poziția pe hartă. Plecând de la noul pin, sigla Google Maps este și ea una nouă. În plus, „festivitățile” aniversării celor 15 ani includ și înlocuirea graficii actuale pentru navigare pe Google Maps cu o mașină „de petrecere”, imagine care va fi disponibilă doar în perioada aniversării (6-9 februarie).

Citeste si despre cum tehnologia poate fi păcalită. Un artist din Berlin a creat ambuteiaje false pe Google Maps

In acestia 15 ani de existeta, Google Maps a cartografiat peste 220 de tari, in medie peste 1 miliard de kilometri sunt parcursi si tot peste 1 miliard de oameni folosesc aplicatia. De asemenea, exista peste 58 milioane de kilometri patrati de imagini din satelit.

In versiune localizata, Gogole Maps a aparut la noi in tara in 2010, tot atunci si cu primele imagini de tip Street View.. Puteti descarca noua actualizare via Google Play si App Store.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: