Windows 10 Xbox Game DVR, Night Light, Dark mode - tema intunecata

Odata cu actualizarea Creators Update, Microsoft a introdus in Windows 10 functia “Night Light”(lumina de noapte). Activand aceasta functie, se va reduce automat nivelul de lumina albastra al ecranului si iti vei imbunatati calitatea somnului.

S-a dovedit stiintific faptul ca lumina albastra a ecranelor gadget-urilor influenteaza in mod negativ cantitatea si calitatea somnului, iar pe termen lung afecteaza sanatatea corpului. De asemenea, pentru un somn cat mai bun posibil este recomandat ca dispozitivele electronice sa nu fie folosite cu cel putin 60 de minute inainte de culcare.

Activare si configurare functie Night Light (lumina de noapte)

Vei gasi aceasta optiune Setari>System>Display, daca ati facut upgrade la “Creators Update”. Seteaza functionalitatea “Night light” pe “On” pentru a o porni sau pe “Off” pentru a o oprii. Este o functie destul de desteapta, deoarece se activeaza atunci cand apune soarele si se dezactiveaza atunci cand rasare soarele. De asemenea, daca activezi functia pe timp de zi vei vedea ca nu are niciun efect.

Exista si un meniu de setari al acestei functii, ce iti permite sa modifici temperatura culorii si sa programezi cand vrei sa se activeze mai exact functia si cand sa se dezactiveze.