AndroidDiverseSoftwareTehnologie

Android 7.0 Nougat – primele impresii

Nevrand sa mai astept OTA-ul clasic pentru Huawei Nexus 6P, am decis sa ma inscriu in programul Beta pentru a primi mai repede actualizarea Android 7.0 Nougat. La nici un minut dupa ce m-am inscris in program, am primit notificare pentru a descarca software-ul.

Pachetul cu Android 7.0 Nougat cantareste aproximativ 1200MB si l-am descarcat in aproximativ un sfert de ora. M-a uimit faptul ca instalarea s-a realizat in mai putin de 10 minute, in conditiile in care pe vechiul Nexus 5, o actualizare dura cam jumatate de ora sa se efectueze.

Ma rog, trecand peste toate acestea a pornit si smartphone-ul. In primul rand, zona de notificari a primit un nou design. Tot din aceasta zona, ai posibilitatea sa raspunzi la mesaje SMS, la mesaje de pe whatsapp, la email-uri etc. De asemenea, poti raspunde la mesaje direct din ecranul de blocare

In ceea ce priveste functia multi-window, aceasta se realizeaza printr-o apasare lunga a unui card de aplicatie si mutarea acestuia in partea de sus a ecranului. Urmatorul card apasat va fi automat pus in partea de jos a ecranului, astfel obtinand un multi-window. De asemenea, ai posibilitatea sa redimensionezi fiecare fereasta, iar comutarea cu o fereastra deschisa anterior se realizeaza printr-o dubla apare a butonului „patrat”.

Screenshot_20160822-232556

Meniul de setari a devenit un pic mai interactiv, in sensul in care sistemul de operare iti ofera sugestii de setari si configurari. Pentru a naviga mult mai repede prin setari, ni s-a pus la dispozitie un meniu, care poate fi accesat printr-un simplu swipe de la stanga la dreapta. Daca accesam meniul Battery, putem observa faptul ca avem parte de un nou grafic, mult mai simplificat.

Ce as fi mai vrut sa vad in noul Android 7.0 Nougat?

  • Sa fie integrat acel Nexus Launcher
  • Night Mode – functie similara cu cea ce pe iOS, Night Shift, prin care sa se schimbe culorii ecranului, astfel incat sa poti folosi telefonul pe timpul noptii fara nicio problema
  • Dark Theme – tema intunecata
  • Android Pay – as fi vrut ca serviciul de plati sa fie disponibil si la noi, odata cu noua actualizare
  • Senzorul de amprenta sa aiba mai multe functii, similar cu ce am vazut si pe alte telefoane de top
  • Knock On – dubla atingere a ecranului pentru a fi deblocat/blocat
  • Aplicatia camerei sa primeasca un mod PRO, prin care sa poti ajusta timpul de expunere, ISO-ul etc.

 

 

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: