Ce telefoane primesc actualizare la Android 9 Pie?

In cele din urma, la trei luni distanta dupa ce a fost anuntat oficial, Google a lansat ieri versiunea finala a propriului sistem de operare Android P. Astfel ca Android P devine oficial Android 9 Pie(Plăcintă) si vine cu imbunatatiri la trei mari categorii: inteligenta artificiala, simplitate si asa numitul digital wellbeing

Actualizarea este deja pregatita spre a fi descarcata de catre telefoanele Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, cat si de Essential Phone. Restul telefoanelor care au participat la testul Beta Android P, vor primi acutalizarea pana la sfarsitul acestei toamne. Probabil restul telefoanelor de pe piata care nu au participat la testul Beta vor primi actualizarea pana anul viitor in aceasta perioada.

In schimb primele telefoane care vor rula încă din cutie Android 9 Pie vor fi Google Pixel 3 si Pixel 3 XL, ce vor fi lansate oficial tocmai pe data de 4 octombrie.

Una dintre principalele caracteristici ale actualizarii Android 9 Pie este asa numitul Adaptive Battery, ce limiteaza bateria pentru aplicatiile pe care nu le folosesti prea des, oferind astfel o durata de viata a bateriei mult mai mare. Similar, Adaptive Brightness va ajusta automat luminozitatea display-ului in functie de locatia curenta si a ceea ce faci pe device.

App Actions este o alta functie care se bazeaza pe inteligenta articiala, sugerand anumite actiuni in interiorul launcher-ului in functie de activitatile pe care le-ai desfasurat in timpul zilei. De asemenea, un alt lucru de remarcat ar fi acela ca 3 butoane clasice de navigare au fost inlocuite de un sistem bazat pe gesturi, iar panoul de notificari a primit un nou design.

Asadar daca ai un smartphone Pixel sau Essential Phone iti recomand sa iti acutualizezi telefonul la versiunea Android 9 Pie.