Alaturi de iPhone 8 si iPhone 8 Plus, Apple a lansat si smartphone-ul iPhone X, ce reprezinta o editie aniversara de cand a fost lansat primul iPhone. Telefonul se remarca in special prin design, prin display si prin noul sistem de autentificare faciala.

La fel ca si iPhone 8 si 8 Plus, noul telefon este construit in jurul unui cadru din metal si are atat pe fata cat si pe spate sticla 2.5D. Display-ul este unul Super Retina OLED de 5.8 inch, aspect 18:9 si se intinde pe cea mai mare parte din suprafata frontala. Se observa ca a ramas un decupaj unde sunt asezati senzorii si difuzorul pentru convorbiri.

iPhone X
iPhone X

De asemenea, tot in acel decupaj se afla si noul sistem de recunostere faciala, Face ID, care inlocuieste astfel Touch ID-ul, adica sistemul de deblocare prin amprenta. Sub capota telefonul dispune de un procesor pe sase nuclee Apple A11 Bionic, de 3GB RAM si de 64/256GB memorie interna.

Primim un sistem dual de camere foto, alcatuit din doi senzori de 12MP (ambii au stabilizare optica), unul avand o diagragma f/1.8, iar celalalt o diafragma f/2.4. Se pot realiza filmari 4K la 60 fps, cat si 1080p la 240 fps. Camera de selfie ramane tot de 7MP.

iPhone X va fi disponibil la precomanda incepand cu data de 27 octombrie in SUA, la un pret recomandat de 999 de dolari pentru varianta cu 64GB si de 1.149 de dolari pentru varianta cu 256GB. Livrarile se vor realiza incepand cu data de 3 noiembrie.