Intr-un eveniment special din aceasta seara Apple a lansat oficial variantele actualizate ale lui iPhone 7 si 7 Plus, adica iPhone 8 si iPhone 8 Plus.

Din punct de vedere al design-ului, noile iPhone-uri sunt construite in jurul unui cadru din metal si vin cu sticla atat pe fata cat si pe spate. Culorile sunt: Silver, Space Gray si un nou Gold(nu mai exista Jet Black). O alta noutate este aceea ca telefoane vin cu un procesor pe sase nuclee Apple A11 Bionic, ce este cu 25% mai rapid decat predecesorul A10 Fusion.

Pentru camera principala a noilor telefoane s-a folosit un nou senzor de 12MP ce aduce totodata si un procesor de imagine imbuntatit. In cazul ambelor telefoane deschiderea este una f/1.8, iar la 8 Plus camera secundara este tot de 12MP si are o deschidere f/2.8. Ce mai este interesant la noile camere este faptul ca pot filma 4K Ultra HD cu 60 de cadre pe secunda, ceea ce le consider un lucru uimitor.

De asemenea, pe iPhone 8 Plus modul de portret standard a fost imbunatatit, iar pe langa el a mai fost adaugat si modul Portrait Lighting. Este prezenta si incarcarea wireless pe ambele terminale(Bun venit in 2017, Apple!).

In rest telefoanele vin cu display-uri de 4.7 inch si respectiv 5.5 inch(aceleasi care se regasesc si pe modelele precedente), cu 3GB RAM si cu camere de selfie de 7MP.

Atat iPhone 8 cat si 8 Plus vor fi disponibile in variante de 64GB si 256GB, de la pretul de 699 euro pentru modelul standard si 799 pentru modelul Plus. Precomenzile incep de pe data de 15 septembrie, iar livrarile de pe data de 22 septembrie.