iPhone 11 Pro si iPhone 11 Pro Max

Seara trecuta intr-un eveniment special, Apple a anuntat noua generatie de smartphone-uri iPhone: iPhone 11, iPhone 11 Pro si iPhone 11 Pro Max. În ciuda schimbării numărului, cele trei telefoane arată destul de asemănător cu generatia trecuta: iPhone XS, iPhone XS Max si iPhone XR. In acest articol voi detalia doar iPhone 11 Pro si iPhone 11 Pro Max.

Diferentele dintre iPhone 11 si 11 Pro Max tin strict doar de dimensiunea ecranului si capacitatea bateriei. In cazul primul device avem parte de un display de 5.8 inch, iar in cazul modelul Pro Max un display de 6.5 inch. As remarca faptul ca se foloseste un nou tip de display, un Super Retina XDR ce ofera o luminozitate maxima de pana la 1200 de nits si vine ce vine cu suport de la HDR10 la Dolby Vision.

Duetul Pro aduce un sistem triple camera cu senzori de 12MP, asezati sub forma unui patrat pe spate. Camera principala vine cu un obiectiv de 26mm f/1.8, stabilizare optica a imaginii si Dual Pixel AF. Pe de alta parte, camera telephoto vine cu acelasi obiectiv de 52mm f/2.0 si ofera acelasi zoom optic 2x.

Noul membru al familiei este insa camera ultra wide angle, ce vine cu un obiectiv de 13mm f/2.6 si ce are o raza de 120 grade. De asemenea, toate cele 3 camere sunt calibrate pentru a oferi un rezultat cat mai bun si sunt capabile de filmare 4K la 60 fps.

Avem parte de un procesor Apple A13 Bionic, realizat pe tehnologia de 7nm, ce este cu circa 20% mai rapid si cu 30% mai eficient decat generatia trecuta. In ceea ce priveste capacitatea de stocare, aceasta va fi in continuare de 64GB, 256GB si 512GB.

In ceea ce priveste design-ul, noile iPhone Pro sunt construite in jurul unui cadru din otel inoxidabil si au parte de sticla atat pe fata, cat si pe spate, cea din urma fiind chiar mata. Pe langa culorile clasice Space Gray, Silver si Gold, avem parte de o noua culoare: Midnight Green. Sunt rezistente la apa si praf, conform certificarii IP68 si aduc baterii mai potente care ofera o autonomie mai mare cu 4 ore decat generatia trecuta.

iPhone 11 Pro va fi disponibil spre vanzare incepand cu pretul de 999 euro, in timp ce iPhone 11 Pro Max incepand cu pretul de 1.099 euro.