ASUS ROG a prezentat noile laptopuri de gaming cu ecrane ultra-rapide de 300Hz

In cadrul IFA Berlin 2019, ASUS ROG a prezentat noile ecrane cu rate de refresh de 300HZ, implementate pe mai multe laptopuri Strix și Zephyrus, oferind o viziune a viitoarelor portabile destinate sporturilor electronice și gaming-ului avansat.

Pana in acest moment limita de Hz pe un ecran era de 240, ASUS depasind aceasta bariera. Primul dispozitiv ROG care va fi dotat cu asemenea ecran ultra-rapid – Zephyrus S GX701 – va fi lansat în luna octombrie, iar la începutul anului viitor va fi urmat de mai multe laptopuri ROG.

Rata de reîmprospătare de 300Hz aduce o creștere de 25% față de standardul actual din turneele avansate de esport. La această viteză ecranul poate reda de 5 ori mai multe cadre pe secundă față de panourile de 60Hz disponibile pe laptopurile obișnuite. Alături de un GPU care produce suficiente cadre pe secundă pentru a putea ține ritmul, ecranele rapide fac jocurile să se deruleze mai fluid ca niciodată.

Frecvențele mai mari pot de asemenea să îmbunătățească experiența când numărul de cadre e fix iar numărul FPS scade sub minim. Întârzierea dintre ciclurile de refresh este mai mica, permițându-i ecranului să răspundă mai rapid să redea noile cadre produse de GPU. Atunci când sistemul rulează Vsync pentru a elimina ruperile de imagine, frecvența mai mare atenuează întreruperile vizuale care pot apărea când ecranul este forțat să aștepte următorul ciclu pentru redarea noului cadru. La 300Hz, acesta e pregătit să reproducă un nou cadru complet la fiecare 3,3 ms, care se potrivește timpului său de răspuns de 3ms.