PC/LAPTOP

Review Acer Predator Helios Neo 16 – Un laptop corect, cu RTX 4060

Seria Predator de la Acer este prezentă pe piață de mulți ani, iar acum și-a făcut apariția un nou candidat din  această gamă, numit Helios Neo 16.

În cazul acestui model Predator, putem vedea de la prima vedere că nu este un laptop de business, este un laptop de gaming ăn adevaratul sens, realizat de la zero pentru a scoate cât mai multe FPS-uri în titlurile noastre preferate. Gurile de aerisire albastre caracteristice sau codurile gravate cu laser de pe capacul ecranului, sunt doar câteva detalii care dau de gol acest laptop, ca fiind unul de gaming. Construcția este solidă, nimic aici nu se îndoaie sau scârțâie.

Cel mai gros punct al său este de 36 mm și, deși poate părea mult în comparație cu laptopurile obișnuite, aici grosimea este complet justificată și, datorită acestui fapt, răcirea lui Neo 16 este la un nivel mult mai avansat și, în plus, au fost introduse cele mai recente ventilatoare AeroBlade 3D de generația a 5-a, care pur și simplu performează excelent sub sarcină. Când ridicați capacul, veți vedea un ecran de 16 inci, acest aspect se reflectă și în numele produsului. O adăugire plăcută lângă tastatura numerică este un buton dedicat, care lansează aplicația Predator Sense. Logo-ul Predator de pe capac nu mai este la fel de mare ca la modelele anterioare și arată cu siguranță mai futurist în această formă lucioasă, subliniind ideea generală a acestui design.

Cu un design atât de futurist, care pare desprins direct din jocul Cyberpunk, nu putea lipsi iluminarea RGB. Există mai multe zone de iluminare din care puteți alege și le puteți configura după bunul plac. Totul este controlat din aplicația Predator Sense, a cărei interfață a fost și ea reîmprospătată și este foarte intuitivă și rapid de utilizat.

Predator Helios Neo 16 oferă o mulțime de porturi. În stânga se află un port Ethernet, USB 3.2, un jack audio și un cititor de carduri MicroSD, ceea ce arată clar că Acer este atent la creatorii de conținut și la cei care au nevoie zilnic de un astfel de slot.

În dreapta se află alte două porturi USB 3.2 Gen 2. În partea din spate se află două porturi Type C cu suport pentru și DisplayPort 1.4, iar în plus, are și un HDMI 2.1 pentru ieșire video 4K 120Hz și un port de alimentare AC. Așadar, în ceea ce privește porturile, primim practic tot ce avem nevoie și chiar mai mult decât atât.

Modelul testat vine cu un procesor Intel Core i7-13700HX, care are opt nuclee de performanță, opt nuclee de eficiență și 24 de fire de execuție.

Acesta este însoțit de 16GB RAM DDR5-4800 și de un SSD PCIe NVMe de 512GB.

Totul este completat de o placă grafică Nvidia GeForce RTX 4060, care are 8 GB de memorie RAM GDDR6.

Display-ul are o rezoluție WQXGA (2560 x 1600 pixeliu) într-un raport de aspect 16:10, ceea ce oferă mai mult spațiu de vizualizare pe verticală. Panoul este de tehnologie IPS cu o luminozitate de 500 nits, rată de reîmprospătare de 165 Hz, timp de răspuns de 3 ms și acoperire 100% a paletei sRGB. Intel Killer Wi-Fi 6 1650i și Killer Ethernet E2600 sunt responsabile pentru conectivitate.

Astfel de specificații sunt, bineînțeles, suficiente pentru un joc optim al celor mai recente titluri de jocuri. Mai jos sunt prezentate câteva rezultate FPS în jocurile pe care le-am testat.

În Cyberpunk 2077, cu setările la maxim și DLSS pe Quality, vedem o medie de 54 FPS-uri.

În 3DMark Time Spy, Acer Predator Helios Neo 16 a obținut un scor de 11261. Ceea ce arată că Neo 16 va fi capabil să ducă cu succes majoritatea jocurilor de top.

În testul Cinebench R23 a obținut 17681 de puncte.

În CrystalDiskMark, vedem o viteză de 7130MB/s pentru citire și 1394MB/s pentru scriere.

Acer Predator Helios Neo 16 este cu siguranță una dintre cele mai interesante alegeri în clasa sa de preț pe care le puteți obține pe piața laptopurilor de gaming în 2023. Arată foarte bine, se comportă excelent în jocuri la cele mai înalte setări, iar datorită procesorului Intel din generația a 13-a, munca de zi cu zi devine și ea plăcută și rapidă.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: