PC/LAPTOP

MSI Pulse 15 – Un laptop cu RTX 4070 este tot ce ai nevoie

După multe laptopuri testate, am reușit să pun mâna pe un MSI Pulse 15. Gama Pulse este cea de mijloc, care îmbină accesibilitatea cu performanțele.

Pulse 15 vine echipat cu un procesor Intel Core i7-13700H, acesta este suficient de puternic pentru a face față în orice jos, dar nu se sperie nici când vine vorba de productivitate. NVIDIA RTX 4070 Laptop vine în varianta cu TGP de 140W.

Pulse 15 are o protecție a capacului din metal, astfel oferă un aspect premium și rezistență crescută.

Acesta cântărește 2,30 kg și are o grosime de 26,9 mm.

Tastatura are iluminare RGB cu 4 zone și este una full, cum se spune, deoarece are și NumberPad. Tastele „WASD” sunt transparente, iar iluminare este mai pronunțată pe ele.

Tastele au un feel foarte placut, cu o cursă lungă și un feedback-ul clicky, dar silențios.

Pentru conectivitate, dispune în partea stângă de un port USB Type-A 3.2 și un port USB Type-A 2.0.

Iar în partea dreaptă există un port LAN, un HDMI 2.1, un port USB Type-C 3.2 cu suport DisplayPort, un port USB Type-A 3.2 și o mufă audio combo.

După cum ne sugerează și numele, acesta are un ecran 15.6 inch cu o rezoluție de 2560×1440 pixeli și un refresh de 240Hz. Panoul este de tip IPS, iar acesta se vede excepțional și are unghiuri largi de vizualizare.

Pentru teste am utilizat Cyberpunk 2077, Dirt 5 și Shadow of the Tomb Raider. Iar pentru sintetice am folosit 3Dmark Time Spy și Time Spy Extreme, alături de testul pentru DLSS și Port Royale. Rezoluția din jocuri a fost setată la 2560×1440 pixeli, adică cât are ecranul în mod nativ.

Am avut DLSS3 pornit, în jocurile compatibile. DLSS permite utilizatorilor să obțină  mai multe FPS-uri să păstreze o rezoluție ridicată fără a suprasolicita placa grafică. Cu toate acestea, DLSS 3 a îmbunătățit tehnologia, oferind o performanță de până la patru ori mai mare decât cea a randării normale.

Prin urmare, în Cyberpunk 2077 cu Ray Tracing setat pe Psycho, DLSS pe Quality și Frame Generation pe ON, am văzut o  medie de aproape 70 de cadre pe secundă, așadar peste acel magic 60 FPS.

În Dirt 5 media a fost de aproape 83 de cadre pe secundă.

Iar în Shadow of the Tomb Raider vedem o medie de 102 cadre pe secundă.

Trecând la sintetice, în 3Dmark Time Spy vedem un scor de 13016 puncte.

Iar în Time Spy Extreme acesta a obținut 6049 puncte.

În Port Royal acesta a obținut 7737 puncte.

Iar pe final, vedem testul DLSS 3, unde a avut o medie de 50 de cadre pe secundă cu el ON și 3 de cadre pe secundă cu el OFF. Putem vedea un echilibru foarte bun între performanțe și rezoluție, având suficiente FPS-uri în orice joc cu toate pe maxim. Sunt persoane care nici cu PC-ul nu obțin asemenea rezultate.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: