ASUS Strix GL12CX

ASUS ROG a anuntat oficial dektop-ul de gaming Strix GL12CX, ce dispune de cele mai recente componente high-end de pe piata. Este contruit in jurul unei carcase cu unghiuri ascuțite în partea frontală și cea superioară, ce evoca tăietura unei săbii katana pe o armură.

In interiorul carcasei aratoase regasim o placa de baza Z390, noul procesor Intel Core i9-9900K din generația a noua, 32GB memorie RAM si 512GB memorie SSD. Vine cu un sistem de racire al procesorului bazat pe lichid, pentru a susține frecvențe de 4.9GHz pe toate nucleele și firele de execuție.

Regasim si cea mai noua placa video de la Nvidia, GeForce RTX 2080 Ti, ce dispune de circa 11GB memorie. Cunoscut drept seria GeForce RTX, Turing pune laolaltă nucleele CUDA pentru rasterizarea tradițională cu nucleele RT pentru efectele ce urmăresc razele de lumină și nucleele Tensor ce accelerează înlăturarea zgomotului prin Deep Learning Super Sampling.

Strix GL12CX este conceput cu o conectivitate extinsă pentru a suporta toate perifericele și cerințele utilizatorului. Alături de sertarul frontal SSD hot-swap, un alt panou frontal include un cititor de carduri 2-in-1, două porturi USB 3.1 și două porturi USB 2.0. Strix GL12CX dispune, de asemenea, de o unitate optică pentru DVD-urile vechi. Pe spate sunt disponibile șase porturi USB alături de cinci conectori audio și un conector S/PDIF pentru receptoarele compatibile. Placa Wi-Fi 802.11ac Wave 2 este capabilă de viteze mai mari decât cele gigabit și include, de asemenea, Bluetooth 5.0 pentru a conecta cele mai recente periferice în modurile cu emisie redusă de energie, conectând mai multe dispozitive simultan și mărind totodată distanța și rata de transfer.