Tehnologie

Buletinul pe telefon? Da, va fi posibil în curând în Germania!

Ma gandeam mereu, cum ar fi ca telefonul pe care il avem mereu la purtator si pe care il protejam ca pe ochii din cap sa ofere posibilitatea stocarii celor mai importante documente, fara a mai fi nevoie de acestea in varianta fizica.

Se pare ca acest lucru va deveni realitate in curand in Germania, printr-un parteneriat Samsung cu BSI, Bundesdruckerei și Telekom Security. Samsung Galaxy S20 este primul dispozitiv care îndeplinește cerințele riguroase de securitate ale guvernului german și ale Uniunii Europene, îmbinând un software de ultimă generație cu un hardware de securitate de talie mondială, care permite gestionarea ușoară și sigură a documentelor de identitate.

Anul acesta, Galaxy S20 va pune la dispoziție atât utilizatorilor săi, cât și autorităților legale această soluție electronică (eID) de autentificare printr-un proces simplificat de emitere de ID-uri digitale. Prin urmare, utilizatorii pot solicita crearea unui eID folosind doar smartphone-ul, autoritățile legale validează solicitarea, iar ID-ul va fi automat stocat și izolat într-un spațiu securizat pe dispozitiv, printr-un sistem de criptare end-to-end, astfel încât doar entitatea legală, care emite ID-ul și dispozitivul autorizat pot accesa datele de identitate ale utilizatorului.

Pe lângă tot acest proces de securitate, Samsung a integrat în dispozitiv o componentă de stocare – Secure Element (eSE), care împiedică hackerii să fure informațiile de pe eID, chiar și dacă au acces fizic la smartphone. Elementul securizat încorporat (eSE) furnizează un spațiu criptat separat în Galaxy S20 strict pentru stocarea și procesarea datelor vulnerabile.

Astfel, printr-o metodă eficientă, dar sigură, soluția eID este o modalitate inteligentă de a-ți ușura viața, dar și de a-ți securiza documentele importante. Odată cu dezvoltarea eID și eSE, Samsung a stabilit un nou standard prin gestionarea ID-urilor, marcând începutul unei noi ere a identificării digitale.

Mi-ar placea ca in viitorul apropiat sa vedem ca aceasta solutie sa fie dezvoltata cam pe toate device-urile cu Android si sa fie implementata mai ales la noi in tara.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: